Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.
03 Mar 2008, 14:35
W moim internecie jakość obrazów na stronach www jest beznadziejna! Próbowałam ściągać jakie wtyczki i directX ale nic to nie dało. Najgorsze są zdjęcia typu jpeg trochę lepiej z obrazkami,
czy mozliwe jest, że mój bezprzewodowy internet jest zbyt wolny? proszę o pomoc!
[/b]
03 Mar 2008, 15:30
generalnie obrazki w internecie są w formacie JPEG lub JPG ewentualnie GIF.
czy mozliwe jest, że mój bezprzewodowy internet jest zbyt wolny
Raczej chyba nie. W grafikach Flash idzie ustawić jakość może o to Ci chodzi... klikasz prawym przyciskiem myszy w okno gdzie jest reklama, gra czy cokolwiek w Flash'u i jest Quality tam wybierasz High
03 Mar 2008, 16:14
Na komputerze wszystko OK? Może po prostu w systemie masz ustawione na np.
256 kolorów?
Spróbuj:
Prawy przycisk myszki na pulpicie
Właściwości
Ustawienia
Jakość kolorów ustaw na
16/32 bity
03 Mar 2008, 16:48
W opcjach przegladrki Opera tez jest mozliwosc ustawienia jakosci zdjecia.
04 Mar 2008, 15:16
hmmm...już sama nie wiem, jakość wszędzie jest ustawiona na high, 32 bity koloru też w porządku, więc o co chodzi??? Zdjęcia rozmazane i nieczytelne, beznadzieja!!! Jeśli ktoś zna rozwiązanie proszę o pomoc
04 Mar 2008, 21:53
może powiedz jakiej używasz przeglądarki - będzie łatwiej
05 Mar 2008, 15:20
Używam Opery ale z systemową Internet Explorer było to samo...
05 Mar 2008, 17:29
A może wrzuć tu fotke jak to wygląda bo zapewne będzie nam łatwiej ci pomóc
05 Mar 2008, 18:29
Więc spójrzcie na mój emblemat, wkleiłam w jego miejsce zdjęcie wycięte ze stronki głównej portalu wp i jest straszne mam nadzieję, że wy też to widzicie! I co?
05 Mar 2008, 20:07
Oj faktycznie jest bardzo tragiczna jakość dawniej też tak miałaś czy to się stało nie dawno ?
06 Mar 2008, 15:30
Wiesz co, mam tak od początku ale są dni że jest troszkę lepiej ale nieznacznie. Nie wiem od czego to może zależeć!! Generalnie problem jest ze zdjęciami w formacie jpeg bo gif są ok! I co kochani? Macie pomysły?
06 Mar 2008, 15:50
Hmm... Może po prostu jeszcze wczytuje obrazek? Jaką masz prędkość internetu?