TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

grid.org

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

grid.org

Postprzez zimbardo » 06 Paź 2005, 00:53

PostUA:

Witam wszystkich!

Chcialbym Was zachecic do wlaczenia sie do projektu grid.org

Jest to projekt obliczen rozproszonych, tzn. projekt polega na przeprowadzaniu symulacji wymagajacych ogromnych mocy obliczeniowych (o wiele wiekszych niz moglyby wykonac w jakims sensownym czasie nawet najszybsze dzialajace w tej chwili superkomputery) w tym wypadku chodzi o badania nad lekiem na raka.

Udzial wolontariuszy polega na tym, ze sciagaja oni na swoj komputer niewielki program, ktory pobiera z serwera pewna czastke danych i wykonuje w tle obliczenia, kiedy skonczy wysyla wynik do serwera i pobiera nowe dane do obliczen i tak w kolko. Program korzysta WYLACZNIE z wolnych zasobow procesora, tj. w zadnym stopniu nie spowalnia komputera. Szczegoly na http://grid.org/home.htm

Zapraszam wszystkich do przylaczenia sie, koszt jest niemal zaden, a mozecie bardzo pomoc, przynajmniej wasz komputer przyda sie do czegos pozyteczniejszego niz granie w quake.

Mozecie zalozyc na grid.org wlasny team instalki.pl i bedziecie uwzgledniani w statystykach jako druzyna.

pozdrawiam,
zim
Awatar użytkownika
zimbardo
Postujący
Postujący

Dołączenie: 27 Kwi 2005, 14:08
Miejscowość: Ktores z miast miedzy Renem, a Bugiem

Postprzez kuba88 » 06 Paź 2005, 07:47

PostUA:

to jak chlopaki (i zebra :D ) zakladamy??
Awatar użytkownika
kuba88
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Wrz 2005, 13:03

Postprzez manius23 » 06 Paź 2005, 10:45

PostUA:

cos juz kiedys o tym czytalem ale czy w tym programie niema jakiegos spywara ???
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez dj_shreder » 06 Paź 2005, 13:52

PostUA:

ja jestem za tylko by ten program nie ściągał żadnych śmieci z netu i było by git

a można by było założyć tam grópe instalek na tej stronie było by fajnie !!:)
miło, szybko i sympatycznie
Awatar użytkownika
dj_shreder
Postujący
Postujący

Dołączenie: 22 Gru 2004, 12:28
Miejscowość: Kamienna Góra to chyba gdzies koło Marsa

Postprzez zimbardo » 06 Paź 2005, 16:40

PostUA:

uczestnicze w tym projekcie od ponad miesiaca. Jest on wspolnym przedsiewzieciem IBM, Wydzialu Chemii Uniwersytetu Oxfordzkiego i United Devices, ma certfikat bezpieczenstwa VeriSign, dla mnie to wystarczajaca gwarancja. Zadnej z tych instytucji nie zalezy na zasypywaniu was spamem, ani szpiegowaniu waszych komputerow. Zreszta, wszystkie szczegoly sa na stronie.

Zrobicie jak bedziecie chcieli, jak ktos ma tak niezwykle tajne dane i sie boi ze ktos mu je w ten sposob wykradnie to niech lepiej sie nie przylacza, z reszta jaka masz gwaracje, ze Twoja przegladarka nie wysyla zadnych informacji na temat Twojego komputera?

pozdr.
Zim
Awatar użytkownika
zimbardo
Postujący
Postujący

Dołączenie: 27 Kwi 2005, 14:08
Miejscowość: Ktores z miast miedzy Renem, a Bugiem

Postprzez zebra » 06 Paź 2005, 18:37

PostUA:

kuba88 napisał(a):to jak chlopaki (i zebra :D ) zakladamy??

Jestem za. Spróbować nie zaszkodzi... A można w pewnym stopniu pomóc.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez kuba88 » 07 Paź 2005, 09:03

PostUA:

ja proponuje zeby ktos (nominuje zebre :D ) zalozyl to grupe (moze byc np. instalki.pl) i zaczniemy gromic :D
Awatar użytkownika
kuba88
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Wrz 2005, 13:03

Postprzez zebra » 07 Paź 2005, 17:02

PostUA:

Z braku czasu, muszę odmówić, kuba88. Co prawda mogę uczestniczyć w projekcie, ale na założenie grupy nie znajdę czasu. Liczę więc na kogoś innego, kto się podejmie tego zadania. ;) No i należy także zadać pytanie, którzy z uczestników wyrażają zgodę na udział w projekcie i przyłączenie się do drużyny... ;)
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]