TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Gwarancja i usunięty Windows OEM z laptopa (skąd go wziąć?)

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Gwarancja i usunięty Windows OEM z laptopa (skąd go wziąć?)

Postprzez supamc » 09 Sie 2010, 18:18

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.6.30 Version/10.60

Witam,
jakiś czas temu kupiłem laptopa z Win VIsta OEM (bez płyty, system był na ukrytej partycji). Przy instalowaniu Ubuntu, usunąłem zarówno partycję główną jak i ukrytą, żeby samemu ustawić rozmiary partycji.

Teraz, w związku z pewną wadą, jestem zmuszony oddać sprzęt na gwarancję.

Czy muszę oddać go z tym systemem, który był pierwotnie zainstalowany, żeby nie stracić gwarancji?
Skąd ewentualnie mogę wziąć wersję Vista Basic OEM?
Czy jeśli ściągnę pirata, a aktywuję go orginalnym kluczem, który dostałem razem z laptopem - system będzie chodzić na legalu?

dzięki za każdą pomoc.
supamc
supamc
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Lip 2010, 14:36

Re: Gwarancja i usunięty Windows OEM z laptopa (skąd go wzią

Postprzez mateo8898 » 09 Sie 2010, 19:28

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.8) Gecko/20100722 Firefox/3.6.8

Czy muszę oddać go z tym systemem, który był pierwotnie zainstalowany, żeby nie stracić gwarancji?

Gwarancję masz na sprzęt, nie oprogramowanie.
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]