23 Sty 2014, 13:09
03 Mar 2014, 16:24
04 Mar 2014, 09:59
Po pierwsze co kilka poziomów awansu, każdy z bohaterów zdobywa nowe, dedykowane swej klasie karty. Po drugie kart uniwersalnych - czyli dostępnych dla wszystkich klas jest naprawdę wiele. Sumując więc te dwa fakty, otrzymujemy multum kombinacji, które rozrastają się wraz z postępami w grze. Jest oczywiście pewien warunek, należy pograć nieco dłużej niż trochę. Początkowo faktycznie zdani jesteśmy jedynie na podstawowe "karcioszki" ale to tak jak w przypadku gier RPG - ktoś mógłby narzekać, że jego postać w początkowych fazach rozgrywki nie dysponuje umiejętnościami, takimi jakimi będzie dysponować za jakieś 30 leveli. Mówiąc krótko, chcesz więcej kart - walcz, bierz udział w pojedynkach, wykonuj zadania, zdobywaj pieniądze, kupuj decki lub walcz o nie na arenie a także przetwarzaj te niepotrzebne na tajemny pył. Porównałeś to do Magicka i słusznie, nie rozumiem jedynie narzekania na czynnik losowy. Kupując w prawdziwym sklepie, realne bostery, też nie wiesz co będzie w środku po za tym to chyba lepiej że o posiadaniu lepszych kart decyduje szczęście a nie mikro opłaty 
07 Mar 2014, 12:37
11 Mar 2014, 11:46
. Teraz tego typu gry dostępne są w Sieci i każdy może wybrać spośród nich coś dla siebie. Przemieliłem chyba wszystko co nazwać możemy komputerowymi karciankami i tak naprawdę dopiero w Hearthstone znalazłem swoją ziemię obiecaną. Wciąż zdobywam nowe karty, wciąż kombinuję przy konfiguracjach swoich talii bo za każdym razem gdy wydaje mi się, że jestem niepokonany, ktoś udowadnia mi swoją wyższość. Zagłębiwszy się mocno w dzieło Blizzarda stwierdzam, że ciekawe i oryginalne układy talii kart wcale nie są tu czymś niespotykanym i można dłuuuuuuugo eksperymentować nawet z tym co na chwilę obecną dostępne jest w grze. Co do rozwoju tej produkcji - to wciąż faza beta, więc rozmaite zmiany są po prostu kwestią czasu.
12 Mar 2014, 15:46