witam poszukuje jakichś dobrych filmów z gatunku horror wojenny....byłbym wdzięczny za jakieś tytuły lub ewentualnie linki do tych filmów na PW....
pzdr
p.s. mogą być też same wojenne byle dobre
UA:
UA:
UA:
nawrok888 napisał(a):według mnie Katyń jest nieudanym filmem....spodziewałem sie czegoś lepszego....ogólnie to sie zawiodłem na tym filmie....ale to tylko moje zdanie...
pzdr
UA:
UA:
UA:
Dawno nie powstał tak oryginalny, ciekawy i budzący prawdziwy lęk horror. Początek XX wieku, I wojna Światowa, 16- letni chłopak Charlie Shakespeare dostaje się do wojska, wcześniej skłamawszy o swoim wieku, po to by bronić swojej ojczyzny. Trafia do okopów frontowych , gdzie trudne warunki powodują że chłopak jest w ciągłym szoku, jest przerażony trupami, odgłosami walk i ekspolozji. Dodatkowo jest zmuszany do walki przez ostrego sierżanta. Po jednej z potyczek Charlie i reszta jego kompani Y, zostaje odcięta, i otoczona przez wroga. Ukrywający się przed Niemcami chłopcy odkrywają że nie tylko z ich strony nadchodzi śmierć i groza. Z błota okopów dopada ich koszmar przekraczający ich najśmielsze wyobrażenia, a krew nie tylko w skroniach gwałtownie pulsuje. Film doskonale łączy potworną atmosferę beznadziej wojennej z klasycznym strachem przed nieznanym potworem. Niezwykle udany i dający poczucie odświeżenia gatunku horror. Wart polecenia dla wielbicielek Jamie Bell` a (Billy Eliot) i dla amatorów mocnego kina...ale to nie jest łatwy film...
UA:
Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników