Szukasz sterownika? Masz problem? Wszystko związane ze sterownikami itp.

Regulamin forum

1. Przed stworzeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji "Szukaj" (górne menu).

2. Baza sterowników do drukarek oraz urządzeń wielofunkcyjnych.
Wyślij odpowiedź

Re: HP Deskjet F2280 "Błąd krytyczny" podczas instalacji

23 Lut 2011, 21:43

Pobierz ten program -> https://www.instalki.pl/download/programy/windows/bezpieczenstwo/antyspyware/malwarebytes/
Zainstaluj program i w tym programie w zakładce Narzędzia znajduje się FileAssasin. Spróbuj nim usunąć problematyczne pliki. Chociaż najpierw naciśnij Alt+Ctrl+Delete i sprawdź czy nie ma procesów o takiej nazwie jak te pliki. Jeśli są to je zakończ i wtedy spróbuj usunąć pliki. Jeśli mimo tych zabiegów pliki nie dadzą się usunąć to kontynuuj instalację.

23 Lut 2011, 21:52

Po włozeniu plyty miales racje wybralem dysk i cos tam instalowalo ale nagle uruchomilo tą normalna istalacje i jestem w punkcie gdzie znowu wybieram programy i znowu mam zafajkowane(z brakiem mozliwosci odfajkowania) i zainstalowane programy ktorych nie mam...(niby) wszystko co sie dalo odfajkowalem, 1 oczywscie ktore mam zainstalowac jest zafajkowane

EDIT: i te 2 pliki nie maja zadnego procesu

hmmm instalacja przebiega w inny sposob... moze sie tym razem uda
ale znowu zatrzymuje sie na 96%
i zauwazylem ze na drukarce tak gdzie wyswietlane sa cyfry(liczba stron drukowanych) to jest 3 obrocone(3=E) i pokazuje ze niby zle zamontowane kasety drukujace wiec je wyciagnalem ale ta 3 obrocona nie zniknela kasety wyjalem przed instalka nie wczasie.

a instalacja tak wygląda(pewnie zaraz wyskoczy słynny błąd):
Image

//Posty połączone

i wyskoczył "błąd krytyczny"

EDIT:
Gdy podłaczam drukarke to mam sygnal ze jest podlaczona a gdy wchodze do katalogu gdzie niby byla instalacja(niestety niedokonczona) jest plik setup wlaczam go i wyskakuje okno klikam na "dodaj urzadzenie" w tym momencie wyskakuje okno bym podlaczyl drukarke i wtedy urzadzenia zostanie dodane. A przeciez podczas instalacji mi ja wykrylo podczas podlaczania jest sygnal a w setupie nie odnajduje. Moze to tu jest cos nie tak...

23 Lut 2011, 22:12

Spróbuj usunąć te dwa pliki (a teraz to najpierw Revo to co się zainstalowało) Filessasin`em. Podaj nam też co jest zapisane w dzienniku zdarzeń.

23 Lut 2011, 22:16

Na poczatku postu masz ten dziennik bledow itd. teraz byly takie same. jutro pewnie ok 16 bede kontyunowal te sterowniki dzis mam jeszcze troche pracy i nauki. Badzcie jutro. I te pliki sprobuje usunac najgorzej ze nawet po restarcie ich sie nie da usunac

23 Lut 2011, 22:35

I te pliki sprobuje usunac najgorzej ze nawet po restarcie ich sie nie da usunac

Dlatego proponuje spróbować usunąć te pliki FileAssasin`em.

23 Lut 2011, 22:35

Po włozeniu plyty miales racje wybralem dysk i cos tam instalowalo ale nagle uruchomilo tą normalna istalacje i jestem w punkcie gdzie znowu wybieram programy i znowu mam zafajkowane(z brakiem mozliwosci odfajkowania) i zainstalowane programy ktorych nie mam...(niby) wszystko co sie dalo odfajkowalem, 1 oczywscie ktore mam zainstalowac jest zafajkowane

I w tym miejscu powinieneś anulować tą instalację, jak widać na screenshocie system zainstalował poprawnie sterownik i drukarka powinna działać.

Co do tych dwóch plików możliwe, że zostały jakieś usługi od HP.

23 Lut 2011, 22:36

Sprawdź przed jakimikolwiek dalszymi działaniami, czy drukarka działa.

24 Lut 2011, 17:44

A dokladniej ze dziala to chodzi ci o to ze jest wlaczona i komputer ja wyszukuje ? Bo z tym nie mam problemow. tylko sterowniki. Co do twojego programu nim tez te pliki nie da sie usunac. Teraz sprobuje zrobic jak mati kaze. Zaraz napisze jak wyszlo

EDIT: udalo mi sie usunac te 2 pliki

//Posty połączone

Chodzi drukarka. Zrobiłem jak kazałeś mati, zainstalowałem z plyty gdy komp sam wyszukal w niej stery a to normalna potem instalacje nie kontynuowalem. Drukarka chodzi. Drukuje mi wszystko. Moze i to dlatego ze udalo mi sie usunac te 2 pliki. Mam nadzieje ze dlugo pochodzi ta drukarka. Dzieki Chlopaki! Może i komuś się przyda ten temat jeszcze:)
Ostatnio edytowany przez mateo8898, 24 Lut 2011, 18:52, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Łączenie postów

24 Lut 2011, 20:00

Wiesz co??? Sprawdź jeszcze, czy skaner ci chodzi. Jeśli nie to Ci powiemy jak zrobić, by chodziła.

24 Lut 2011, 21:44

raczej chodzi a czemu mialby nie chodzic? teraz nie ma mnie w domu nie bede mial kiedy tego sprawdzic do niedzieli. a czemu mialby nie chodzic?

24 Lut 2011, 22:59

Mógłby nie chodzić, bo teoretycznie skanowanie uruchamia się przez Centrum HP, ale tutaj go nie instalowaliśmy. Tylko sterowniki. Także gdyby nastąpiła taka sytuacja to skaner można uruchomić także w inny sposób, np. w jakimś otworzonym programie graficznym w menu opcja importu TWAIN.

24 Lut 2011, 23:21

Wystarczy przez systemowy "Kreator skanera i aparatu fotograficznego".

26 Lut 2011, 18:31

Mam tych systemowych skanerach pokazana drukarke zreszto moge skanowac wiec jest wszystko ok. temat jest do zamkniecia bo wszystko dziala:)

15 Kwi 2011, 18:12

dolanczam sie do tematu ten sam problem co powyzej ale moja drukara to deskjet f2100
jakis czas temu cos sie zaczel dziac ,to byl jakis wirus i nie moglem sobie z nim poradzic wiec uzylem hijacks a potem combofix i podzialalo ale pozniej zauwazylem ,ze poznikaly mi nadole przy zegarze ikonki od kilku programow ,od kamerki,odrukarki,od myszki i klawiatury no i zaczalem to na nowo instalowac i ze wszystkim sie udalo oprocz drukarki
probowalem juz chyba ze 20 razy ,przeczytalem ten watek i proboje cos zrobic ale ciagle nic .moze ktos mi pomoze ,powie co robic ?
mam windowsa xp home dition sp3

15 Kwi 2011, 19:02

Załóż nowy temat, bo ta drukarka to już inny model. Combofix`a używamy tylko w razie wyraźnego polecenia kogoś z forum, gdyż to silnie ingerujące w system narzędzie. HijackThis się obecnie do niczego nie nadaje. Jednakże podaj raport, który utworzył Combofix, ale podaj je już w nowo założonym przez siebie temacie. Podaj także tam logi z OTL i GMER (instrukcja poniżej).

OTL -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p107754.
GMER -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p88736.
Wyślij odpowiedź