TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

HP PSC 1510: Nie drukuje, nie kopiuje

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

HP PSC 1510: Nie drukuje, nie kopiuje

Postprzez Stempel » 04 Mar 2012, 19:43

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:10.0.2) Gecko/20100101 Firefox/10.0.2

Od kilku dni niepokojąco coś się działo/dzieje z tym urządzeniem - HP PSC 1510.
Po jego włączeniu, przy "ustawianiu" kosza kasety (?), był słyszalny, bardzo głośno, odgłos jakby z kałasznikowa strzelano. Po chwili koniec tej strzelaniny, można było drukować. Ale przy początku drukowania też był "kałasznikow". :D :evil: Ale drukował.
Natomiast dzisiaj dziwnie cicho się zrobiło. Włączyłem sprzęta, niby szykował się, ustawiał kosz(?), ale gdy włożyłem papier, g... :? , nic z tego. Nie pobiera papieru. Nic się nie dzieje, nie ma drukowania. To samo oczywiście przy próbie kopiowania. Skanuje tylko. :shock:
Czasem pojawia się komunikat: Kosz kasety został unieruchomiony. itd. Aha. I zaraz zaczyna migać lampka - Anuluj/Wznów

Jestem pewien, że to jakaś mechaniczna awaria. Jakieś sprzęgiełko złamało się, czy co?

Co robić? Jakie macie rady?
Stempel
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 03 Maj 2006, 12:56
Miejscowość: S-ko-Kam.

Re: HP PSC 1510: Nie drukuje, nie kopiuje.

Postprzez kominekl » 04 Mar 2012, 20:55

Jeśli drukarka jest na gwarancji to zgłoś to, jeśli nie to raczej nic nie poradzisz tak na odległość.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Postprzez Palacio » 04 Mar 2012, 22:31

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; pl) Presto/2.10.229 Version/11.61

Prawdopodobnie uszkodzeniu uległa któraś z części odpowiedzialna za podawanie papieru. Mógł też nawalić czujnik. Jako że nie przychodzi mi nic innego jak zapytanie czy sprzęt był podłączony oryginalnym kablem zasilającym, sugeruję oddanie tego urządzenia przynajmniej do zdiagnozowania co się dokładnie zepsuło.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez Stempel » 05 Mar 2012, 18:19

kominekl napisał(a):Jeśli drukarka jest na gwarancji to zgłoś to, jeśli nie to raczej nic nie poradzisz tak na odległość.

Nie, to już "leciwy" sprzęt, mam to urządzenie wielofunkcyjne od prawie 6 lat. Do tej pory było w porządku.
Palacio napisał(a):Jako że nie przychodzi mi nic innego jak zapytanie czy sprzęt był podłączony oryginalnym kablem zasilającym, sugeruję oddanie tego urządzenia przynajmniej do zdiagnozowania co się dokładnie zepsuło.

Kupiłem sprzęt w legalnym :D sklepie, wszystko oryginalne, tak mi się wydaje. Pewnie usłyszę, że lepiej kupić nowy sprzęt, niż naprawiać ten. Ta sama cena, ale i taniej... :?
Stempel
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 03 Maj 2006, 12:56
Miejscowość: S-ko-Kam.

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]