Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

HP PSC 1510: Nie drukuje, nie kopiuje

04 Mar 2012, 19:43

Od kilku dni niepokojąco coś się działo/dzieje z tym urządzeniem - HP PSC 1510.
Po jego włączeniu, przy "ustawianiu" kosza kasety (?), był słyszalny, bardzo głośno, odgłos jakby z kałasznikowa strzelano. Po chwili koniec tej strzelaniny, można było drukować. Ale przy początku drukowania też był "kałasznikow". :D :evil: Ale drukował.
Natomiast dzisiaj dziwnie cicho się zrobiło. Włączyłem sprzęta, niby szykował się, ustawiał kosz(?), ale gdy włożyłem papier, g... :? , nic z tego. Nie pobiera papieru. Nic się nie dzieje, nie ma drukowania. To samo oczywiście przy próbie kopiowania. Skanuje tylko. :shock:
Czasem pojawia się komunikat: Kosz kasety został unieruchomiony. itd. Aha. I zaraz zaczyna migać lampka - Anuluj/Wznów

Jestem pewien, że to jakaś mechaniczna awaria. Jakieś sprzęgiełko złamało się, czy co?

Co robić? Jakie macie rady?

Re: HP PSC 1510: Nie drukuje, nie kopiuje.

04 Mar 2012, 20:55

Jeśli drukarka jest na gwarancji to zgłoś to, jeśli nie to raczej nic nie poradzisz tak na odległość.

04 Mar 2012, 22:31

Prawdopodobnie uszkodzeniu uległa któraś z części odpowiedzialna za podawanie papieru. Mógł też nawalić czujnik. Jako że nie przychodzi mi nic innego jak zapytanie czy sprzęt był podłączony oryginalnym kablem zasilającym, sugeruję oddanie tego urządzenia przynajmniej do zdiagnozowania co się dokładnie zepsuło.

05 Mar 2012, 18:19

kominekl napisał(a):Jeśli drukarka jest na gwarancji to zgłoś to, jeśli nie to raczej nic nie poradzisz tak na odległość.

Nie, to już "leciwy" sprzęt, mam to urządzenie wielofunkcyjne od prawie 6 lat. Do tej pory było w porządku.
Palacio napisał(a):Jako że nie przychodzi mi nic innego jak zapytanie czy sprzęt był podłączony oryginalnym kablem zasilającym, sugeruję oddanie tego urządzenia przynajmniej do zdiagnozowania co się dokładnie zepsuło.

Kupiłem sprzęt w legalnym :D sklepie, wszystko oryginalne, tak mi się wydaje. Pewnie usłyszę, że lepiej kupić nowy sprzęt, niż naprawiać ten. Ta sama cena, ale i taniej... :?
Wyślij odpowiedź