Aplikacje na platformy mobilne (iOS, Android, Windows Phone, WebOS)
Wyślij odpowiedź

HTC WILDFIRE - Jak zainstalować przeglądarke, aktu. i SMSY

30 Cze 2011, 11:32

Witam jak w temacie. Pobrałem sobie plik ze strony http://www.opera.com/mobile/download/versions/ i zapisałem go na (Dysk Komputera) Opera_Mobile_11.1_Android.apk zaznaczyłem opcję dla systemu Android i teraz mam pytanie, jak mam to zainstalować na HTC, czy trzeba to jakoś skopiować na HTC, ale gdzie, czy coś innego należy zrobić :?: Pozdrawiam !!!
Ostatnio edytowany przez Czarodziejczarek, 30 Cze 2011, 16:25, edytowano w sumie 1 raz

Re: HTC WILDFIRE - Jak zainstalować przeglądarek.

30 Cze 2011, 12:17

Skopiuj instalke do telefonu i zainstaluj

30 Cze 2011, 12:24

Dziękuję. I jeszcze jedno pytanie, czy aktualizacje są duże dla systemu android :?: oraz czy ta przeglądarka będzie się sama aktualizować czy trzeba robić to ręcznie mam tu na myśli odinstalować i zainstalować nową wersję ??? pozdrawiam i z góry dziękuję ;-)

30 Cze 2011, 13:28

Aktualizacje robisz sam recznie

30 Cze 2011, 13:58

Jeśli jednak zmienisz ustawienia to powinna sprawdzać automatycznie aktualizację podczas pracy.

30 Cze 2011, 14:16

Dzięki wszystkim. Jeszcze Jedno czy ktoś wie jak zmienić ustawienia SMS'ow tzn gdy pisze zamiast jednego wysyła kilka powiedzmy 3. wiem, że powinno to być w ustawieniach ale nie mogę tego znaleźć w ogóle, w Samsung Avila było to wartość chyba automatyczna (znaki - kodowanie) i chciałbym żeby tak było w HTC, czy ktoś wiem i czy da radę to zrobić. Ponadto czy można zainstalować na tym HTC GG-mobil. Pozdrawiam :idea:

Re: HTC WILDFIRE - Jak zainstalować przeglądarek, aktu. i SM

30 Cze 2011, 18:35

Jezeli chcesz zeby ci wysylal w 2 czy w 3 wiadomosciach musisz poprostu nie uzywac polskich znakow czyli ś ć ą itd bo jeden taki znak zabiera 3 lub 4 litery tak jak bys napisal zamiast np cześć to piszesz czesc i wtedy nie bedzie ci wysylal w tylu wiadomosciach
A co do GG mobile mozesz smialo sciagnac i zainstalowac

30 Cze 2011, 20:57

Tak jak mówi bajbus - nie używasz przypadkiem polskich znaków w SMS`ach? Co do GG to tak - możesz zainstalować Go na swoim sprzęcie.

02 Lip 2011, 01:42

Dzięki Udało Się rozwiązać problem z waszą pomocą i w ustawieniach jest też możliwość zmiany: Wchodzimy w wiadomości pojawia się klawiatura klikamy PL - Ustawienia - wprowadzanie tekstu i tu można wszystko odhaczyć, ale nie polecam, warto usunąć weryfikację ortograficzną dla klawiatury QWERTY dużej i małej, pozostałe ja posiadam opcję z potwierdzeniem wykonania funkcji.

Znalazłem kolejny problem, a mianowicie jest ta stronka: https://market.android.com/ pobrałem kilka alikacji jak np: opera mobile,mapy, Tapety: waterfall live, aquarium free, talkback, menadżer plików, green live wallpaper, glactic core free, fireflies live wallpaper, osobisty trener, galaxy live wallpaper, fairy nights, accessibility preferences i tu pojawia się problem z tapetami mogę żadnej włączyć a HTC sygnalizowało że są zainstalowane, ale jak zauważyłem na filmiku: https://market.android.com/details?id=fishnoodle.aquarium_free&feature=apps_topselling_free w czasie klikania na tapety nie pojawia się opcja live wallpaper tylko zastosuj tą tapete do dom lub blokada ekranu zatem co mam zrobić by mieć te tapety :?: :?: :?: pozdrawiam :-) i czy jest jakś stronka internetowa, z której można pobierać aplikacje na HTC nie wykorzystując transferu, abonamentowego, który posiadam :-). Narka ;-)

PS: a może tak powinienem jeszcze flasha zainstalować bo te tapety są animowane ??? tak mi przyszło do głowy. dobranoc !!!

02 Lip 2011, 10:46

Co do ustawienia tapet poczytaj tu http://www.htc.com/pl/howto.aspx?id=637 ... 1&p_id=316 A co do tapet
Animowanych lub Live
Wallper'ow . moge powiedziec
tylko tyle ze... jak narazie
mozemy tylko kozystac z stalych
tapet.

30 Lip 2011, 23:01

Ja z nowym pytaniem jak zapewne większość internautów ma konto na twarzoksiążce (czyt. facebook) i tam można sobie powiedzmy założyć konto e-mail typu siał[email protected] i ...
pytanie dotyczy:

1) jak je podłączyć do klienta poczty np: windows live mail lub klienta poczty Mozilla,
2) jak je podłączyć je do telefonu HTC - i tu jest szczególna prośba o rozwiązanie tego problemu.

Prosiłbym o pełną instrukcję lub jakiś odnośnik do innych stron.

Z Wyrazami Szacunku

CzarodziejCzarek.

31 Lip 2011, 10:14

1 -> musisz ustawić tylko protokół (POP3), a reszta to już normalnie, tak jakbyś podłączał normalną pocztę do programu pocztowego.
2 -> ogólnie do wszystkiego używamy usługi HTC Poczta, opis i wiele innych tutaj -> http://www.htc.com/pl/howto.aspx?id=640 ... 1&p_id=316.

31 Lip 2011, 15:07

Problem rozwiązałem. Zainstalować HTC SYNC i ustawić w telefonie połączenie z internetem USB. Pozdrawiam
Wyślij odpowiedź