TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

HTC WILDFIRE - Jak zainstalować przeglądarke, aktu. i SMSY

Aplikacje na platformy mobilne (iOS, Android, Windows Phone, WebOS)

HTC WILDFIRE - Jak zainstalować przeglądarke, aktu. i SMSY

Postprzez Czarodziejczarek » 30 Cze 2011, 11:32

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0

Witam jak w temacie. Pobrałem sobie plik ze strony http://www.opera.com/mobile/download/versions/ i zapisałem go na (Dysk Komputera) Opera_Mobile_11.1_Android.apk zaznaczyłem opcję dla systemu Android i teraz mam pytanie, jak mam to zainstalować na HTC, czy trzeba to jakoś skopiować na HTC, ale gdzie, czy coś innego należy zrobić :?: Pozdrawiam !!!
Ostatnio edytowany przez Czarodziejczarek, 30 Cze 2011, 16:25, edytowano w sumie 1 raz
Znalazłem kiedyś fajną stronę:
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Dołączenie: 20 Lut 2008, 23:57
Miejscowość: Berlin - Słupsk
Pochwały: 1

Re: HTC WILDFIRE - Jak zainstalować przeglądarek.

Postprzez bajbus » 30 Cze 2011, 12:17

PostUA: Opera/9.80 (J2ME/MIDP; Opera Mini/6.24093/25.645; U; pl) Presto/2.5.25 Version/10.54

Skopiuj instalke do telefonu i zainstaluj

Autor postu otrzymał pochwałę
bajbus

Postprzez Czarodziejczarek » 30 Cze 2011, 12:24

Dziękuję. I jeszcze jedno pytanie, czy aktualizacje są duże dla systemu android :?: oraz czy ta przeglądarka będzie się sama aktualizować czy trzeba robić to ręcznie mam tu na myśli odinstalować i zainstalować nową wersję ??? pozdrawiam i z góry dziękuję ;-)
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Postprzez bajbus » 30 Cze 2011, 13:28

PostUA: Opera/9.80 (J2ME/MIDP; Opera Mini/6.24093/25.645; U; pl) Presto/2.5.25 Version/10.54

Aktualizacje robisz sam recznie
bajbus

Postprzez kominekl » 30 Cze 2011, 13:58

Jeśli jednak zmienisz ustawienia to powinna sprawdzać automatycznie aktualizację podczas pracy.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Postprzez Czarodziejczarek » 30 Cze 2011, 14:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 2.2.1; pl-pl; HTC_Wildfire_A3333 Build/FRG83D) AppleWebKit/533.1 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/533.1

Dzięki wszystkim. Jeszcze Jedno czy ktoś wie jak zmienić ustawienia SMS'ow tzn gdy pisze zamiast jednego wysyła kilka powiedzmy 3. wiem, że powinno to być w ustawieniach ale nie mogę tego znaleźć w ogóle, w Samsung Avila było to wartość chyba automatyczna (znaki - kodowanie) i chciałbym żeby tak było w HTC, czy ktoś wiem i czy da radę to zrobić. Ponadto czy można zainstalować na tym HTC GG-mobil. Pozdrawiam :idea:
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Re: HTC WILDFIRE - Jak zainstalować przeglądarek, aktu. i SM

Postprzez bajbus » 30 Cze 2011, 18:35

Jezeli chcesz zeby ci wysylal w 2 czy w 3 wiadomosciach musisz poprostu nie uzywac polskich znakow czyli ś ć ą itd bo jeden taki znak zabiera 3 lub 4 litery tak jak bys napisal zamiast np cześć to piszesz czesc i wtedy nie bedzie ci wysylal w tylu wiadomosciach
A co do GG mobile mozesz smialo sciagnac i zainstalowac
bajbus

Postprzez kominekl » 30 Cze 2011, 20:57

Tak jak mówi bajbus - nie używasz przypadkiem polskich znaków w SMS`ach? Co do GG to tak - możesz zainstalować Go na swoim sprzęcie.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez Czarodziejczarek » 02 Lip 2011, 01:42

Dzięki Udało Się rozwiązać problem z waszą pomocą i w ustawieniach jest też możliwość zmiany: Wchodzimy w wiadomości pojawia się klawiatura klikamy PL - Ustawienia - wprowadzanie tekstu i tu można wszystko odhaczyć, ale nie polecam, warto usunąć weryfikację ortograficzną dla klawiatury QWERTY dużej i małej, pozostałe ja posiadam opcję z potwierdzeniem wykonania funkcji.

Znalazłem kolejny problem, a mianowicie jest ta stronka: https://market.android.com/ pobrałem kilka alikacji jak np: opera mobile,mapy, Tapety: waterfall live, aquarium free, talkback, menadżer plików, green live wallpaper, glactic core free, fireflies live wallpaper, osobisty trener, galaxy live wallpaper, fairy nights, accessibility preferences i tu pojawia się problem z tapetami mogę żadnej włączyć a HTC sygnalizowało że są zainstalowane, ale jak zauważyłem na filmiku: https://market.android.com/details?id=fishnoodle.aquarium_free&feature=apps_topselling_free w czasie klikania na tapety nie pojawia się opcja live wallpaper tylko zastosuj tą tapete do dom lub blokada ekranu zatem co mam zrobić by mieć te tapety :?: :?: :?: pozdrawiam :-) i czy jest jakś stronka internetowa, z której można pobierać aplikacje na HTC nie wykorzystując transferu, abonamentowego, który posiadam :-). Narka ;-)

PS: a może tak powinienem jeszcze flasha zainstalować bo te tapety są animowane ??? tak mi przyszło do głowy. dobranoc !!!
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Postprzez bajbus » 02 Lip 2011, 10:46

Co do ustawienia tapet poczytaj tu http://www.htc.com/pl/howto.aspx?id=637 ... 1&p_id=316 A co do tapet
Animowanych lub Live
Wallper'ow . moge powiedziec
tylko tyle ze... jak narazie
mozemy tylko kozystac z stalych
tapet.
bajbus

Postprzez Czarodziejczarek » 30 Lip 2011, 23:01

Ja z nowym pytaniem jak zapewne większość internautów ma konto na twarzoksiążce (czyt. facebook) i tam można sobie powiedzmy założyć konto e-mail typu siał[email protected] i ...
pytanie dotyczy:

1) jak je podłączyć do klienta poczty np: windows live mail lub klienta poczty Mozilla,
2) jak je podłączyć je do telefonu HTC - i tu jest szczególna prośba o rozwiązanie tego problemu.

Prosiłbym o pełną instrukcję lub jakiś odnośnik do innych stron.

Z Wyrazami Szacunku

CzarodziejCzarek.
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Postprzez kominekl » 31 Lip 2011, 10:14

1 -> musisz ustawić tylko protokół (POP3), a reszta to już normalnie, tak jakbyś podłączał normalną pocztę do programu pocztowego.
2 -> ogólnie do wszystkiego używamy usługi HTC Poczta, opis i wiele innych tutaj -> http://www.htc.com/pl/howto.aspx?id=640 ... 1&p_id=316.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez Czarodziejczarek » 31 Lip 2011, 15:07

Problem rozwiązałem. Zainstalować HTC SYNC i ustawić w telefonie połączenie z internetem USB. Pozdrawiam
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Powróć do Aplikacje mobilne

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników