TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

IBM T23 nie chce "spać" w WIN98

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

IBM T23 nie chce "spać" w WIN98

Postprzez kapiszon_oo » 27 Paź 2005, 17:41

PostUA:

Witam Forumowiczów,
mam problem z laptopem IBM T23 z zainstalowanym Win98SE. Otóż o ile pod DOS i WinXP jest OK, to pod Win98SE po zamknięciu ekranu komputer nie przechodzi w stan "uśpienia", wyłacza się matryca, a laptop pracuje nadal - pierwszy raz się spotykam z taką sytuacją (w innych lapkach jest OK) Co tu trzeba zrobić? Aha, niestety muszę korzystać z WIN98, bo pracuję jeszcze na niektórych programach pod DOS.
Ktoś wie co z tu trzeba zrobić?
kapiszon_oo
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Paź 2005, 17:36

Postprzez Mac » 27 Paź 2005, 21:14

PostUA:

łehehehehehehehe
a emulator dosa pod xp dosbox albo chociażby wbudowany
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez kapiszon_oo » 27 Paź 2005, 22:10

PostUA:

tzn.? oświeć mnie, bo nie rozumiem, czy można uruchomić programy DOS pod XP? jeśłi tak, to w jaki sposób? Rozumiem, że nt. WIN98 i IBM nic mi poradzić nie możesz :(
kapiszon_oo
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Mac » 28 Paź 2005, 19:36

PostUA:

w sprawie IBM nic nie pomoge po prostu nie znam sie na laptopach bo nie mam takowego.
A w sprawie emulatora to jest wiersz polecen i kreator zgodnosci programów i tam wybierasz w zgodzie z ktorym system program sie ma uruchomic w innym wypadku DOSBOX
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez kapiszon_oo » 28 Paź 2005, 20:13

PostUA:

OK. Z Dosbox nie działa, ale z wierszem poleceń chodzi. Dzięki.
kapiszon_oo
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]