TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Ikony dysków

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Ikony dysków

Postprzez acoanic_radka » 02 Mar 2008, 01:30

PostUA:

Mam taki mały problem. Gdy klikam na Moj komputer to mam ikony dysków. Mam 2 partycje i 1 DVD a reszta to są dyski z kolejnymi literami. Gdy podpinałem np. Aparat cyfrowy, Mp4 lub dyski zewnetrzne to dla każdego przypisywało mi 1 dysk. A czy można zrobić tak, aby one były niewidoczne aż dopiero wtedy gdy coś podłącze do kompa ?
TUTAJ SCREEN TYCH DYSKOW
Tak mnie wychowali: Ojczyzne kochać trzeba i szanować , nie deptać flagi i nie pluć na godło.
Awatar użytkownika
acoanic_radka
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Lip 2005, 18:24
Pochwały: 1

Postprzez Dawid255151 » 02 Mar 2008, 10:28

PostUA:

Chyba nie ma takiej możliwości ale spróbuj jeszcze wejść w mój komputer :arrow: narzędzia :arrow: opcje folderów i tam spróbuj odznaczyć kilka opcji
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez niunka » 02 Mar 2008, 10:33

PostUA:

Dyski powinny byc widoczne dopiero po podlaczeniu jakiegos sprzetu. Nie bardzo rozumiem od czego masz te ikony dyskow,masz podlaczonego jakiegos HUB-a ?
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten

Postprzez acoanic_radka » 02 Mar 2008, 13:44

PostUA:

Nie Huba nie mam. Te ikony pokazywały się jak podłączałem coś do kompa, po odłączeniu zostawały i teraz jak by to powiedzieć każdy sprzęt ma podpisany swój dysk.

Może to wam coś pomoże. Gdy zaznaczam któryś dysk, PPM>> Właściwości>> Sprzęt to są te dyski http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 842f5.html

A może ikona w prawym dolnym rogu ma coś do tego ?
Tak mnie wychowali: Ojczyzne kochać trzeba i szanować , nie deptać flagi i nie pluć na godło.
Awatar użytkownika
acoanic_radka
Postujący
Postujący

Postprzez Polonus » 09 Mar 2008, 03:29

PostUA:

acoanic_radka napisał(a):Nie Huba nie mam. Te ikony pokazywały się jak podłączałem coś do kompa, po odłączeniu zostawały i teraz jak by to powiedzieć każdy sprzęt ma podpisany swój dysk.

Czy wyłączałeś w Windows te urządzonka USB przed ich fizycznym wypięciem ? Z ostatniego obrazka wynika, że używałeś także czytnika kart pamięci SD/MMC/... Niektóre z ich tańszych wersji (Firmware) lubią się rejestrować w systemie Windows jako HUBy USB, co wtedy widać w Menedżerze Urządzeń.
Awatar użytkownika
Polonus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 09 Mar 2008, 01:30

Postprzez acoanic_radka » 09 Mar 2008, 14:45

PostUA:

Czytnik kart mam zamontowany w kompie nie pod usb. I często z niego korzystam, ale zawsze po wyciągnięciu karty dyski znikały.
Awatar użytkownika
acoanic_radka
Postujący
Postujący

Postprzez Polonus » 09 Mar 2008, 15:48

PostUA:

acoanic_radka napisał(a):Czytnik kart mam zamontowany w kompie nie pod usb. I często z niego korzystam, ale zawsze po wyciągnięciu karty dyski znikały.

Dzięki za wyjaśnienie. Spróbujmy więc ugryźć to z innej strony :wink:
Wejdź do zarządzania dyskami: Mój komputer -> Zarządzaj -> Zarządzanie dyskami
i teraz TYLKO dla wybranych literek napędów - Uważaj na swoje Partycje !
wybierz napęd do usunięcia i z tzw. menu kontekstowego :wink: czyli za pomocą Prawego Przycisku Myszy (PPM) -> Zmień literę dysku i ścieżki... -> Usuń
Oczywiście, usuwasz wtedy TYLKO literkę dysku przypisaną do tego napędu, a nie sam dysk ale ostrożnie z partycjami :D
Awatar użytkownika
Polonus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 09 Mar 2008, 01:30

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]