Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
12 Mar 2006, 19:05
ja mam podobnie mam 174 cm. wzrostu, ale to mi nawet odpowiada, ale ważę tylko 62kg. i chciałbym trchę przybrać na masie jeszcze. Mam 19 lat więc przybranie masy z wiekiem już chyba nie wchodzi w grę.
12 Mar 2006, 19:17
Znam sie co nieco na takich pierdołach jak suplementy i odzywianie w sporcie wiec moge powiedziec tak: chcesz przybrac na masie , jedz wiecej weglowodanów łatwoprzysfajalnych np. bułki. Białko też jest wazne , stosunek białka do węglowodanów to 1:3
12 Mar 2006, 20:28
skylinegtr napisał(a):Znam sie co nieco na takich pierdołach jak suplementy i odzywianie w sporcie wiec moge powiedziec tak: chcesz przybrac na masie , jedz wiecej weglowodanów łatwoprzysfajalnych np. bułki. Białko też jest wazne , stosunek białka do węglowodanów to 1:3
To twoja wiedza jest naprawde oszalamiajaca.Bialko jes budulcem i zeby przybrac na masie powinien jesc okolo 1-1,5g bialka na kg/masy ciala,jezeli sie cwiczy to wiecej.a weglowodany sa tak jakby paliwem,bedzie brak weglowodanow organizm zaczyna spalac tluszcze i bialko.
12 Mar 2006, 20:49
Weglowodany dzielimy na duza ilosc grup z resztą białka tez . Skoro mówisz ze człowiek powinien spozywac ok 1,5 grama białka na 1 kg masy ciała , to wychochodzi ze człowiek o masie 70kg powinien zjesc 105 gram białka. Skoro tak jest mój kumpel spozywając 105 gram białka powinien przytyc . Dziennie zjada od 200g w góre ( odżywka ) i jakos mu sie to nie udaje. Wazne jest tez odpowiednie łączenie wszystkiego do kupy.
12 Mar 2006, 21:06
Bieze odzywke wiec wnioskuje ze cwiczy.wiec przyczyn moze byc wiele dlaczego nie przybiera na masie.Prawdopodobnie zle ulozony trening,zla dieta,jedno i drugie.Diete i trening kazdy powinien dobierac sobie indywidualnie,dla jak najlepszych osiagow,nie ma idealnego treningu i idealnej diety.Wszystko zalezy od organizmu.
12 Mar 2006, 21:18
To też , ale faktem jest , ze jak wczesniej pisałem białko łączy sie z węglowodanem , nie wcina sie go samego. Nie bede wiecej pisał na ten temat bo to długi temat. A propo niunia jestes dziewczyną czy facetem?? Sporo znasz sie na meskich sprawach:)
12 Mar 2006, 22:08
Facetam nie jestem napewno
Moj facet cwiczy juz bardzo dlugo i na codzien mam z tym doczynienia.
A apropo bialka i weglowodanow nie laczy sie ich w jednym posilku.I np jezeli sie cwiczy weglowodany spozywa sie przed treningiem i bezposrednio po,bialko dopiero okolo 1,5 godziny po treningu.Okolo 6 posilkow dziennie.duzo o tym mozna by rozmawiac
![Very Happy :grin:](https://forum.instalki.pl/images/smilies/icon_biggrin.gif)
co i jak.
12 Mar 2006, 22:24
167cm - 50kg
12 Mar 2006, 22:26
Własnie:) Dlatego 3d nie cpa sie po magnumie:)
28 Kwi 2006, 00:20
Ja mam 1.76m wzrostu a wagi nie znam
10 Maj 2006, 13:33
1. Ile masz wzrostu?
2. Ile ważysz?
3. Jesteś zadowolony ze swjego wzrostu i swojej wagi?
1. Trochę za mało
![n :(](https://forum.instalki.pl/images/smilies/015.gif)
ale urosnę...
2. W sam raz ;]
3. Z wagi tak, ze wzrostu nie, ale urosnę, więc się nie zamartwiam...