TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

index.html

Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.

index.html

Postprzez rafusek » 27 Maj 2005, 11:43

PostUA:

Robie właśnie stronkie internetową do jej utworzenia używam programu Front P Expres a na serwr przesyłam za pomocą Total Commander 32 .Mój problem polega na tym - pierwsza główna strona jest to index.html wsio oki z t5ej strony za pomocą hiperłączy mogę przejść do innych stron jakie utworzyłem i tu pojawia sie problem z tych innych stron nie mogę wrócić do strony głównej ,a przecież hiperłacza są zrobione poprawnie. Po kliknięciu np STRONA GŁÓWNA pojawia sie komunikat strona o takim adresie nie istnieje , zupełnie nie wiem o co biegga :? POZDRAWIAM
Pozdrawiam miło Rafał
Awatar użytkownika
rafusek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Kwi 2005, 11:41
Miejscowość: Toruń

Postprzez zimbardo » 27 Maj 2005, 12:03

PostUA:

upewnij sie, czy strona i linki maja to same rozszerzenie. Mi czesto mylilo sie i w jednam miejscu wpisywalem .htm , a w innym .html i juz dla serwera sa to dwa rozne pliki. a jak dalej nie dziala, to po prostu usun nazwe pliku i pozostaw sama domene, np. zamiast

"www.stronka.pl/index.html" wpisz w linku "www.stronka.pl/"

skoro to strona glowna to serwer automatycznie Ci ja wyswietli po podaniu jedynie nazwy katalogu.

pozdr.
Awatar użytkownika
zimbardo
Postujący
Postujący

Dołączenie: 27 Kwi 2005, 14:08
Miejscowość: Ktores z miast miedzy Renem, a Bugiem

Postprzez Mirahz » 03 Cze 2005, 18:52

PostUA:

Jezel chodzi o http://republika.pl/waletr/ to zauwaz, ze na podstronach jest link do pliku indexhtm.htm, a powinien byc w danym przypadku do index.html.

Proponuje otworzyc pliki w notatniku i poprawic blad.
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Powróć do Webmastering, programowanie

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Mirahz