Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.
Wyślij odpowiedź

index.html

27 Maj 2005, 11:43

Robie właśnie stronkie internetową do jej utworzenia używam programu Front P Expres a na serwr przesyłam za pomocą Total Commander 32 .Mój problem polega na tym - pierwsza główna strona jest to index.html wsio oki z t5ej strony za pomocą hiperłączy mogę przejść do innych stron jakie utworzyłem i tu pojawia sie problem z tych innych stron nie mogę wrócić do strony głównej ,a przecież hiperłacza są zrobione poprawnie. Po kliknięciu np STRONA GŁÓWNA pojawia sie komunikat strona o takim adresie nie istnieje , zupełnie nie wiem o co biegga :? POZDRAWIAM

27 Maj 2005, 12:03

upewnij sie, czy strona i linki maja to same rozszerzenie. Mi czesto mylilo sie i w jednam miejscu wpisywalem .htm , a w innym .html i juz dla serwera sa to dwa rozne pliki. a jak dalej nie dziala, to po prostu usun nazwe pliku i pozostaw sama domene, np. zamiast

"www.stronka.pl/index.html" wpisz w linku "www.stronka.pl/"

skoro to strona glowna to serwer automatycznie Ci ja wyswietli po podaniu jedynie nazwy katalogu.

pozdr.

03 Cze 2005, 18:52

Jezel chodzi o http://republika.pl/waletr/ to zauwaz, ze na podstronach jest link do pliku indexhtm.htm, a powinien byc w danym przypadku do index.html.

Proponuje otworzyc pliki w notatniku i poprawic blad.
Wyślij odpowiedź