TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Instalacja Windows8 z users na osobnej partycji

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Instalacja Windows8 z users na osobnej partycji

Postprzez wieczor1234 » 18 Lut 2016, 18:05

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; Trident/7.0; LCJB; rv:11.0) like Gecko

Witam wszystkich. Mam na komputerze 3 partycje. Na jednej jest windows wraz z Users i innymi plikami(C), na drugiej nie ma nic (F), na trzeciej (D) jakieś wgrane programy od Lenovo. Chciałbym aby na C był sam windows nic więcej i ewentualnie programy, by zrobić sobie kopię zapasową tej partycji na wypadek jakiegoś nieszczęścia.
Chciałbym zmienić lokalizację C:\users na F:\users i męczę się z tym już od dłuższego czasu. Co już zrobiłem:
1. Używając cmd i komendy robocopy /z /r:0 w:0 /copyall /mir /xj C:\Users F:\Users przekopiowałem users z C do F.
2. Wywaliło mi ponad 30 błędów i zacząłem bawić się programem freefilesync do znalezienia różnic w dwóch folderach users w C i users w F, próbując przekopiować te pliki z C:\users których nie udało mi się przekopiować robocopy. No cóż dalej były błędy i program nie pomógł, więc dałem z tym spokój zostawiłem jak jest.
3. Zmodyfikowałem kilka wpisów w rejestrze HKLM\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Profilelist i tam zmieniałem z %SystemDrive%\Users\Defaults na F\Users\Defaults oraz dwa inne dotyczące Public i ProfileDirectory w ten sam sposób.
4. Uruchomiłem ponownie komputer, chciałem usunąć C:\users ale wywalało, że nie można usunąć bo folder jest otwarty lub używany.

No i na tym skończyłem jeśli chodzi o ten sposób. Mam do tego oczywiście pytania:
1. Jak przenieść ten Users z C na F ?
2. Co zrobiłem nie tak jak trzeba ?
3. Czemu nie mogłem usunąć users z C ?
4. Jak przekopiować bez błędów cały users z C na F ?

Mam jeszcze jedno pytanie z tej samej branży żeby nie zakładać nowego tematu jakbym chciał reinstalować windows8 to jak to zrobić aby od razu domyślnie users był na F a windows na C ? W windows 8.1 jest taka opcja w ustawieniach komputera: "Usuń wszystkie dane i ponownie zainstaluj system windows". Jak reinstaluje system to będę miał możliwość wyboru tej lokalizacji ?
wieczor1234
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 18 Lut 2016, 17:26
Sprzęt: Lenovo G50-80

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]