TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

instalacja XP niemożliwa! Bład stop!

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

instalacja XP niemożliwa! Bład stop!

Postprzez Unigenitus » 12 Sie 2008, 19:25

PostUA:

Witam

Mam pewien problem. Znajomy pożyczył mi laptopa z systemem Windows Vista. Że nie za bardzo przepadam za tą nowością chciałem zainstalować XP'ka :D

Włączyłem instalator z poziomu CD (tj. po zresetowaniu kompa nacisnąłem dowolny klawisz w celu rozruchu instalatora z płyty CD) po czym wszystko wyglądało typowo instalator sprawdzał sterowniki i inne pliki. Nagle wyskoczył błąd STOP o takiej treści:

Kod: Zaznacz wszystko
Pojawił się problem i system Windows zostanie zamknięty aby zapobiec uszkodzeniu komputera.

Jeżeli po raz pierwszy widzisz ekran błędu stop ponownie uruchom komputer.
Jeżeli ten ekran pojawi się ponownie wykonaj następujące kroki.
Upewnij się czy na dysku jest wystarczająco dużo miejsca. jeżeli sterownik jest zidentyfikowany w komunikacie stop, wyłącz go lub skontaktuj się z producentem w sprawie aktualizacji sterownika.
Spróbuj zmienić karty video. Skontaktuj się z dostawcą sprzętu w sprawie aktualizacji systemu BIOS. Wyłącz opcje pamięci systemu BIOS takie jak buforowanie i przeseanianie (tak było napisane w komunikacie).

Jeżeli do usunięcia lub wyłączenia składników musisz użyć trybu awaryjnego, ponownie uruchom komp. naciśnij klawisz F8, aby wyświetlić zaawansowane opcje startowe, a następnie wybierz opcje trybu awaryjnego.
--------------------
Informacje techniczne

****** STOP: 0xc0000007E (0xc0000005, 0xF749D0BF, 0xF78E9208, 0xF78E8F08)

pci.sys- Address F749D0BF base at F7496000 DateStamp 3b7d855c

Cały komunikat był dziwnie wyświetlony ponieważ nie było polskich znaków co utrudniało w niektórych momentach zrozumienie komunikatu. Starałem się przekazać go tutaj jak najdokładniej. W jaki sposób mogę pozbyć się tego problemu? Serdecznie proszę wszystkich bardziej obeznanych odemnie o pomoc za którą będę bardzo wdzięczny :grin:
Unigenitus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 20 Sie 2007, 11:44

Postprzez JEDREK » 13 Sie 2008, 00:01

PostUA:

Ja tu tylko sprzątam... ;)

i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z77-V, Corsair DDR3 2x8GB @ 2060MHz CL10 Ven., MSI GTX 1080 8GB, Samsung SSD 850 EVO 1 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest, Corsair AX860i 860W, WIN 10 [x64]
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator

Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 24
Sprzęt: Komputer PC, Asus ZenFone 5Z

Postprzez huber2t » 13 Sie 2008, 06:28

PostUA:

Na stronach jest ciężko coś wyszukać coś o tych błędach stop, nawet w bazie microsoft nic o tym nie ma

Spróbuj, może to pomoże:
http://instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=14012
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]