TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Integracja z windows

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Integracja z windows

Postprzez Frey0527 » 04 Paź 2009, 18:36

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.2; WOW64; SV1)

Czesc
Od ostatniego postawienia systemu zaczely dziac sie u mnie dziwne rzeczy. (nawet nie wiem od czego zaczac)
Usunolem 7emke zainstalowalem XP64sp1 i jak za kazdym razem wlaczyla sie ikonka z "Safely Remove Hardware" ktora probowala mi usunac dysk SATA seagate z partycja systemowa wlacznie. Rozwiazanie ktore znalazlem w sieci mowilo o tym iz powinienem odistalowac stery dla IDE nvidii gdyz one sie gryza z XP. To pomoglo ale rozniez usunelo mi zintegrowana karte muzyczna znajdujaca sie na plycie ASUS M2N4-SLI. Kolejnym krokiem bylo sciaganie nowych sterow dla realteka ac 97 i proba instalacji ich. Lecz za kazdym razem gdy probowalem zainstalowac stery go karty dzwiekowej zintegrowanej z plyta glowna wyskakiwala mi informacja ze te sterowniki nie przeszly pomyslnie weryfikacji zgodnosci z windows (wlasne tlumaczenie sry.) Dziwne bo zawsze ta zgodnosc przechodzily i sie instalowaly z plyty z orginalnymi sterownikami ASUS. Wersja sterownika audio AC 97 realtek Version = 5.10.0.6200 Pozniejsze wersje tego sterownika tez nie mogly przejsc zgodnosci. Kolejnym genialnym pomyslem bylo wybranie innego OSu i tak w kolko instalowalem viste64sp1,win7,xp64sp1 nic nie pomoglo do tego windows przestal mi rozpoznawac urzadzenia podpinane pod USB. Wolam o pomoc. Co moge zrobic aby zintegrowana karta dzwiekowa zaczela dzialac i aby windows rozpoznawal urzadzenia USB.
Frey0527
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Paź 2009, 11:41

Re: Integracja z windows

Postprzez Frey0527 » 05 Paź 2009, 15:55

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.2; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3

Wpadlem na kolejny genialny pomysl :D zamiast probowac przywrocic do dzialania zintegrowana karte muzyczna poprostu ja "zaleje" i kupie jakas tania muzyczna karte dim. Co sie tyczy USB to wroce do korzeni i zainstaluje xp sp3 (tam zawsze wszystko dzialalo) Mozliwe jest tez ze mam uszkodzana plyte glowna lub przez przypadek bios mi sie skopal. Wiec chcialbym sie zapytac jak moge usunac aktualny bios ?? Zamienic go na starszy czy wgrac ten sam ?
Frey0527
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 04 Paź 2009, 11:41

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]