TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

intel core 2duo E8400

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

intel core 2duo E8400

Postprzez speedy1b » 16 Lip 2008, 21:57

PostUA:

Kupiłem sobie procek intel core 2duo E8400 i dręczy mnie pytanie: czy jeżeli będę miał gre o wymaganiach przypuśćmy 5.0GHz a ja mam 2-rdzeniowca (na jednym rdzeniu 3,0GHz) to czy będę mógł zagrać w tą grę czy mój procek będzie za słaby..??? a i jak to się liczy ile procesor ma ogólnie Ghz zeby np. wiedzieć czy dany program lub gra wejdzie na mój komputer???

Pozdrawiam!
speedy1b
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 16 Lip 2008, 21:50
Miejscowość: mnie znasz?

Postprzez Mac » 16 Lip 2008, 22:20

PostUA:

Mhz nie są miernikiem wydajności jeśli porównujemy procesory o róznytch architekturach z różną ilością cache'u.
Liczenie mhz miało sens jakieś 8-10lat temu. Teraz to nie jest ważne. Wymagania gry są tez bez sesnowanie formułowane formułowane. Przez najbliższe 4lata twój proc pociągnie płynnie 99,9% wydanych gier, nie masz się czym przejmować przecież większośc gier nie obsługuje jeszcze dwóch rdzeni.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników