TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Inteligentne rozwiązania

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Inteligentne rozwiązania

Postprzez Donny » 07 Gru 2021, 11:19

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/96.0.4664.45 Safari/537.36

Witam, mam pytanie do użytkowników systemu grenton, gdzie macie założony moduł Led rgbw, w rozdzielnicy czy przy pasku led(połączenie za pomocą tf-bus), do paska Led (dl. 17m, ok. 340W)od rozdzielnicy mam ok. 20 metrów i musiałbym dać przewód o dużym przekroju, znalazłem też w sieci poniższe zdjęcie na którym z wyjścia modułu rgbw wychodzą cienkie kabelki skrętki, czy ktoś z Was mógłby wyjaśnić jak to jest podłączone?
Donny
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Lut 2019, 08:38

Re: Inteligentne rozwiązania

Postprzez karpek » 07 Gru 2021, 11:58

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/96.0.4664.45 Safari/537.36

Z modułu mogą wychodzić cieńkie kabelki do tylko "sygnału sterowania", a po drugiej stronie, tam gdzie oświetlenie, może być mocny zasilacz do LED oraz dodatkowo tzw. "wzmacniacz LED" - czyli coś co ma swoje zasilanie, przekazuje je LEDom, powielając sygnał sterowniczy.

Kod: Zaznacz wszystko
https://www.sabur.com.pl/kategoria-produktu/systemy-zarzadzania-energia

O tego typu systemach więcej dowiesz się na tej stronie.Polecam wczytać się w oferowane rozwiazania.
karpek
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Mar 2014, 12:36
Pochwały: 1
Sprzęt: iPhone V

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]