Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
24 Lut 2011, 21:19
Hejka:) Znacie jakiś program, który potrafiłby rozłączać i ponownie podłączać internet co określony czas??? Aha i tak jakby ktoś myślał, że się pomyliłem to nie... . Właśnie chodzi mi o program, który by mnie rozłączał i podłączał mnie ponownie do internetu na przykład, co 3-4 minuty.

Jeśli nie znacie powyższego programu, to wystarczy mi program, który by tylko ROZŁĄCZAŁ komputer z internetem, co określoną ilość czasu. Jeśli znacie coś takiego proszę o jak najszybszy kontakt w postaci odpowiedzi na forum.
05 Mar 2011, 14:10
Wiem ze Autoconect to potrafi bo go mam ale rozlacza go na rozkaz innego programu, wiec nie wiem czy da sie go ustawic na okreslony czas. Ale mozesz poszukac : )
05 Mar 2011, 20:51
Nie da się tego w ten sposób, ale pomysł dobry.
06 Mar 2011, 10:54
A mogl bys napisac jakiego masz neta?
06 Mar 2011, 10:56
512, ale co nie co poprawiłem opcje i ściąga mi z prędkością jak 1 mega. Temat już nieaktualny - pokusiłem się o napisanie programu

.
06 Mar 2011, 11:01
A mogl bys sie pokusic i cos wiecej napisac jak przyspieszyles neta? Wiem ze powinienem to napisac w osobnym poscie no ale szybciej bedzie tutaj ; )
06 Mar 2011, 11:06
No więc tak każda prędkość "lubi" różne opcje w systemie. Przy odpowiedniej konfiguracji ustawień można zoptymalizować łączę, jednakże należy to robić ręczni, gdyż większość programów tego typu w internecie to ściema. Dużą optymalizację da się wykonać w połączeniu szerokopasmowym. Jest to legalne, jednakże zmiana niektórych ustawień w połączeniach, takich jak Neostrada jest nielegalna. To tak jakby zmieniać tryby pracy karty sieciowej w Linuksie. To banalnie proste a przy odrobinie wiedzy powoduje podsłuch komunikatorów.