TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

IO 2008 PEKIN

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

IO 2008 PEKIN

Postprzez Bozz » 09 Sie 2008, 11:48

PostUA:

Image

Tutaj można rozmawiać na temat imprezy w Chinach ;)
Zawsze można sprawdzić jakie dyscypliny rozgrywane są danego dnia pod tym linkiem: http://pekin.onet.pl/167342,1267642,302 ... abele.html

A tak na marginesie trochę przyćmione rozpoczęcie igrzysk z wiadomych przyczyn.
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez kukaszr » 09 Sie 2008, 12:49

PostUA:

za sportem nie przepadam ale ogladałem rozpoczecie igrzysk....

było poprostu imponujace! Żałowałem jedynie, że nie oglądam tego w jakości HD na 40calowym ekranie... Popis 10tys chinczyków nie do przebicia! Świetny pomysł na opowiedzenie całej historii Chin, pierwszy raz ogladałem takie bzdety przez 3h ;]

Szkoda, ze nie pokazali jak to Dalejlama musiał uciekać przed nimi do Indi...:/
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Czarodziejczarek » 09 Sie 2008, 17:30

PostUA:

Wolny Tybet, Zero Wojen i Będą wtedy prawdziwe Igrzyska... Moje Zadanie :-) Ale mimo wszystko aranżacja ceremonii otwarcia na 6+ :500:.

Pozdrawiam Wszystkich Fanów Polskiej Reprezentacji...
Znalazłem kiedyś fajną stronę:
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Dołączenie: 20 Lut 2008, 23:57
Miejscowość: Berlin - Słupsk
Pochwały: 1

Postprzez destyny » 09 Sie 2008, 17:32

PostUA:

Nie było chyba osoby której by się nie podobała ceremonia otwarcia bo była po prostu świetna. Przyznać trzeba że "troche" pracy musieli w to włożyć.

A że co niektóre państwa nie potrafią się zachować i w takim dniu zaczynają wojnę to już nie nasza wina......
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez murarz777 » 09 Sie 2008, 17:35

PostUA:

No niech będzie może to było bardzo efektowne i w ogóle ale te Igrzyska są jakieś inne
I jeszcze ta wojna :?
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez Palacio » 09 Sie 2008, 23:15

PostUA:

To że konflikty w tamtych rejonach trwają, wiadomo było już od bardzo dawna. Rozpoczęcie zbrojnych interwencji w tym czasie nie ma nic wspólnego z Igrzyskami, tak musiało się stać i basta.

Niestety ceremoni otwarcia nie mogłem oglądać, ale słysząc Was była co najmniej przyzwoita. Nie mogę tylko przestać się śmiać z przewidywań wielu polskich trenerów, działaczy czy ważnych osobistości, jakoby Polska zdobyła dużo więcej medali niż przed czterema laty. A juz spekulacje, że pobijemy swój własny rekord w ilości zdobytych medali (Moskwa) to już kompletna żenada. Wielu powie pewnie, że impreza dopiero się zaczęła, ale i tak patrząc realnie na szanse polaków, jestem skłonny stwierdzić, że nie zdobędziemy więcej niż 10 krążków. Obym się mylił, ale prawda jest prawdą. Warto sobie zadać pytanie kto jest pewniakiem jeżeli chodzi o medal? Oczywiście w tym miejscu każdy wymieni swoich faworytów. Wg mnie na zdobycie medalu stać: Leszka Blanika, polskich szczypiornistów, polskich siatkarzy, Szymona Kołeckiego, Olę Sochę, Mateusza Kusznierewicza i...cisza. Być może jest jeszcze kilku "pewniaków", których pominąłem, ale tylko ze względu na szczątkową wiedzę o innych dyscyplinach. Można się spodziewać, iż gdyby IO były nieudane, np dla siatkarek czy siatkarzy można się spodziewać zmian personalnych jeżeli chodzi o zespół trenerski. Nadal jednak wierzę, że polskich siatkarzy stać na miłą niespodziankę, podczas gdy inne silne ekipy w ostatnim czasie zawodziły.
Bardzo proszę o niekomentowanie mojej wypowiedzi zbyt szczegółowo, gdyż zawarte są w niej tylko i wyłącznie moje, osobiste odczucia jeżeli chodzi o IO.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez Czarodziejczarek » 11 Sie 2008, 18:25

PostUA:

Zgadzam się z tobą Palacio, mamy małe szanse ale w sporcie najlepsze są niespodzianki :-) tak jak napisałeś: " Nadal jednak wierzę, że polskich siatkarzy stać na miłą niespodziankę, ... " a konflikty rzecz normalna w tym świecie SZKODA :-(... Gdybyśmy mieli taką ekipę jak Stany Zjednoczone Ameryki to może wtedy byśmy coś zdziałali ale tu zacząć trzeba od małego co widać w ich szkołach: koszykarskie, hokey, lekkoatletyka i wogólę ich stać nas nie wiec ambicji dużych nie możemy mieć szkoda :-( pozdrawiam...
Znalazłem kiedyś fajną stronę:
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Dołączenie: 20 Lut 2008, 23:57
Miejscowość: Berlin - Słupsk
Pochwały: 1

Postprzez Palacio » 11 Sie 2008, 19:10

PostUA:

Myślisz podobnie jak ja acz kolwiek ja pójdę dalej.

Podam przykład: W Polsce jak komuś zachce się pobiegać dla treningu czy nawet dla zdrowia to od razu ludzie biorą go za "nienormalnego", a nawet śmieją się z niego, bo nie widzą potrzeby w tym co robi. W Stanach Zjednoczonych taki widok to normalność i nikogo nie dziwi, że ktoś biega, bo tam wiele osób to robi i to skutkuje w przyszłości. Tak w ogóle to chciałbym kiedyś pojechać do kraju, gdzie biegając codziennie nie będę wytykany palcem i obgadywany na każdym skwerze ulicznym. Takie przykłady można mnożyć. Chyba wiadomo , dlaczego afrykańscy biegacze w ostatnich dziesięcioleciach tak bardzo zdominowali biegi długodystansowe. U nich od małego się biega po pustyniach, w piekielnym słońcu, często po nierównościach. A jak już przyjdzie co do czego (IO) to nikt z nimi nie ma czans. Nawet mogę się założyć, że afrykański biegacz wygra wyścig na 3000m.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Re: IO 2008 PEKIN

Postprzez huber2t » 21 Sie 2008, 12:31

PostUA:

No i wygrał chyba i to nawet na dłuższy bieg. A polacy jak zwykle zawiedzeni ale te kilka medalów to zawsze coś...
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Postprzez Palacio » 21 Sie 2008, 16:20

PostUA:

Najbardziej szkoda mi tylko siatkarzy i szczypiornistów. Z pewnością nie obejdzie się bez zmian personalnych.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez kukaszr » 21 Sie 2008, 16:59

PostUA:

jedyne konkurencje które ogladałem, to było podnoszenie ciężarów, i zdobylismy tam 4 pozycje :/ Ale koles który zdobył złoto 200kg podnosił sobie od tak ;] Podziwiam kolesia ;d

Oraz turniej ping-ponga ;D gdzie POLSKE reprezentowała chinka ;O No i niestety przegrała no:/
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Palacio » 21 Sie 2008, 17:12

PostUA:

Też oglądałem tą Chinkę. Aż do tej pory nie mogę wyjść z podziwu jej rywalki. Dostwała takie ataki a wszystkie wybroniła i jeszcze wygrała. Coś niesamowitego.
Rzeczywiście ten ciężarowiec był najlepszy. Pewnie mowa tu o Kazachu Iliji Ilinie :?:
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez huber2t » 21 Sie 2008, 17:15

PostUA:

Chinka z chinką grała więc podobna gra

No ale z tym węgrem obrze się nie skończyło, takie złamanie ehhh
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Postprzez Bozz » 22 Sie 2008, 14:34

PostUA:

Setne części sekundy zadecydowały o tym, że nie powiększymy swojego dorobku medalowego choć były dwie szanse... Mowa oczywiście o kajakach.
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez nawrok888 » 22 Sie 2008, 15:07

PostUA:

noo szkoda trochę....liczyłem na to, że dziś to ze 2 medale będą ale cóż....2x 4 miejsce nie jest źle...

pozdro!
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Następna

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]