TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

IP zewnetrzny

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

IP zewnetrzny

Postprzez wariot » 07 Sie 2005, 22:57

PostUA:

NIe wiem jaki mam zewnetrzny IP i nie wiem jak mozna sprawdzic jaki on jest :? Wie ktos moze jak to mozna sprawdzic?????
wariot
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Sie 2005, 22:52

Postprzez zebra » 07 Sie 2005, 23:24

PostUA:

Jeżeli masz Windowsa XP lub 2000, to klikasz na Start-->Uruchom... i wpisujesz polecenie command. W wierszu wpisujesz ipconfig. Klikasz Enter. Pojawiają się informacje o konfiguracji twojej sieci. Patrzysz na linijkę Adres IP i masz informację o swoim IP.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez SKJ » 07 Sie 2005, 23:46

PostUA:

NIe zawsze po uruchomieniu cmd i wpisaniu ipconfig pokaze ci realne Ip. Czasami masz jendo IP na cała siec.
Tu masz link i sprawdz sobie... http://www.stayinvisible.com/index.pl/i ... lt_nocache

Pozdrawiam
SKJ
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

Postprzez zebra » 08 Sie 2005, 00:14

PostUA:

Hmmm. Tylko, że twoim programem też nie zawsze sprawdzisz IP, jeżeli użytkownik zablokował komendę ping lub stworzył regułę w firewallu. Możesz także zainstalować darmową wersję narzędzia Wntipcfg. Znajdziesz w www.google.pl . Znajdziesz więcej przydatnych informacji o swoim łączu i jego parametrach, szczegóły konfiguracji naszego połączenia sieciowego, a także funkcje służące do sterowania jego właściwościami.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez SKJ » 08 Sie 2005, 00:17

PostUA:

Wszystko jest mozliwe. Mam dopiero 16lat wiec nie wyszstko musze wiedziec:), wiec pisze to co wiem..

Pozdrawiam
SKJ
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

Postprzez dzimi » 16 Sie 2005, 19:50

PostUA:

Awatar użytkownika
dzimi
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:25