Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

IP zewnetrzny

07 Sie 2005, 22:57

NIe wiem jaki mam zewnetrzny IP i nie wiem jak mozna sprawdzic jaki on jest :? Wie ktos moze jak to mozna sprawdzic?????

07 Sie 2005, 23:24

Jeżeli masz Windowsa XP lub 2000, to klikasz na Start-->Uruchom... i wpisujesz polecenie command. W wierszu wpisujesz ipconfig. Klikasz Enter. Pojawiają się informacje o konfiguracji twojej sieci. Patrzysz na linijkę Adres IP i masz informację o swoim IP.

07 Sie 2005, 23:46

NIe zawsze po uruchomieniu cmd i wpisaniu ipconfig pokaze ci realne Ip. Czasami masz jendo IP na cała siec.
Tu masz link i sprawdz sobie... http://www.stayinvisible.com/index.pl/i ... lt_nocache

Pozdrawiam

08 Sie 2005, 00:14

Hmmm. Tylko, że twoim programem też nie zawsze sprawdzisz IP, jeżeli użytkownik zablokował komendę ping lub stworzył regułę w firewallu. Możesz także zainstalować darmową wersję narzędzia Wntipcfg. Znajdziesz w www.google.pl . Znajdziesz więcej przydatnych informacji o swoim łączu i jego parametrach, szczegóły konfiguracji naszego połączenia sieciowego, a także funkcje służące do sterowania jego właściwościami.

08 Sie 2005, 00:17

Wszystko jest mozliwe. Mam dopiero 16lat wiec nie wyszstko musze wiedziec:), wiec pisze to co wiem..

Pozdrawiam

16 Sie 2005, 19:50

www.whatismyip.com polecam
Wyślij odpowiedź