zwykłe dziadostwo
No super.
Dzięki temu "zwykłemu dziadostwu" działa większa część internetu, prawdopodobnie też serwer, na którym stoi ten serwis. Jeśli uważasz to za dziadostwo, bo nie masz cierpliwości do nauczenia się czegoś nowego i być może lepszego - to Twój problem. Są gusta i guściki, a o tych się nie dyskutuje
1.Jak zablokować odtwarzcz muzyki Banshee by nie łączył się z internetową witryną Last.fm -cenię sobie prywatność.
Nie wiem, nigdy nie używałem tego odtwarzacza, zamiast niego w użyciu zazwyczaj był Amarok, RealPlayer albo Kaffeine. Jestem pewien, że w opcjach programu jest możliwość wyłączenia wysyłania informacji na Last.fm. Ale widocznie nie potrafisz obsługiwać "dziadostwa". I tak formatujesz dysk, więc po co zadajesz pytania?
2.Gdzie jest opcja formatowania , bo gdy coś usunę z pendraiva i nawet opróżnię kosz to i tak pod XP-kiem zawartość jest widoczna tylko w specjalnym folderze. (lub proszę powiedzieć jak całkowicie pozbyć sie zawartosci penka).
Program GParted formatuje dyski, pamięć wymienną powinien także wykryć jako dysk. Spróbuj tego.
I przepraszam za mój "oschły język", ale uznanie czegoś za "dziadostwo" tylko dlatego, bo nie umie się tego obsługiwać jest moim zdaniem absurdalne.