TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jak można sformatować dyski kiedy bootowanie nie działa?

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Jak można sformatować dyski kiedy bootowanie nie działa?

Postprzez cyman1 » 08 Lip 2009, 18:48

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

WItam! MAm problem najprawdopodobniej mam jakiegoś złośliwego wirusa który instaluje fałszywe sterowniki do Cd.. W związku z czym system nie wykrywa prawidłowego cd ani wogóle żadnego cd. Nawet obrazy płyt i virtualne cd nie działają.. Problem powstaje już na etapie wczesnego ładowania systemu uniemożliwiając jakąkolwiek akcje. Nie działa bootowanie na etapie BIOS ani format...(Przy wszystkich bootach na disabled system ładuję się jak zawsze) odinstalowanie fałszywych sterowników nic nie daje - po odświeżeniu instalują się na nowo... Proszę o fachową pomoc!!
cyman1
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 08 Lip 2009, 16:21

Re: Jak można sformatować dyski kiedy bootowanie nie działa?

Postprzez AJAN » 08 Lip 2009, 21:14

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11

Pobierz ComboFix i przeskanuj system
Na czas pobierania i skanowania proszę wyłączyć wszelkie zapory i antyvirusy
Loga wklejasz na WKLEJ.EU lub WKLEJ.ORG a w poście daj linka

przeskanuj komputer Dr.Web Cure It!
gdy będą wirusy pokaż raport (po zakończeniu skanowania Plik -> Zapisz listę raportu)

pobierz MalwareByte's
:arrow: Klikasz "Skanuj" :arrow: Wybierasz dyski i skanujesz :arrow: jak jakieś będą to Usuń i pokaż raport
Desktop: AMD 1,8ghz, 1GB RAM, graf: Gforce2 FX5200
PG K8-755-A2/ESC WINDOWS XP Pro 5.1.2600 SP 3, 80GB, DVD SH-S182D
Laptop: Toshiba Portege M300
net: 3Mb/1,5Mb
KLIK Pomogłem? Daj +
Image
Awatar użytkownika
AJAN
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 07 Lis 2008, 00:10
Miejscowość: 49°37'30.12"N, 20°41'44.13"E