TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

jak nagrać 5gb :)

Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.

jak nagrać 5gb :)

Postprzez Yoo! » 28 Lip 2006, 14:41

PostUA:


Witam, mam pewnien problem. Ściągłem grę, która ma ponad 5gb. Co mam zrobić żeby zmieściła się na normalną płytę dvd 4,7gb. Chyba, że istnieje taka mozliwość podzielenia tej gry na dwie płyty. Oczywiście nie chce kupowac płyty dwu-warstwowej, lub płyty która kosztuje 15 zł, juz kiedyś było coś o tym na forum, z góry dzieki, pozdro :)
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1097
Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Postprzez niunka » 28 Lip 2006, 15:24

PostUA:


Najprosciej to podzielic obraz winrarem na czesc i wypalic na plyty,ale wtedy zeby zainstalowac to musisz skopiowac obraz na dysk i z wirtualnego instalowac.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Mac » 28 Lip 2006, 20:16

PostUA:


Obraz ma troszku więcej niż płyta bo musi miec zapisane gdzie ma byc jaki bit. Spróbuj nagrać na zwykła :grin: :grin: :grin: :grin:
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Yoo! » 30 Lip 2006, 18:38

PostUA:


Mac napisał(a):Obraz ma troszku więcej niż płyta bo musi miec zapisane gdzie ma byc jaki bit. Spróbuj nagrać na zwykła :grin: :grin: :grin: :grin:


.......to ma być żart,mam nagrać 5gb na płyte 700mb,heh dobre :D
spróbuje zrobić tak jak napisała Niunka :)
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1097
Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Postprzez niunka » 30 Lip 2006, 20:24

PostUA:


Mac mial na mysli zeby nagrywac zwykla instalke gry nie obraz,jest mniejsza niz obraz.

Ja osobiscie wolala bym obraz spakowac rarem na najlepszej kompresji i zobaczyc moze wejdzie na jedna DVD,jak nie to trudno albo dwie DVD albo kilka CD.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Yoo! » 30 Lip 2006, 21:14

PostUA:


ale ja nie chciałem byc wredny, zażartowałem sobie poprostu, sory Mac jeśli Ci to uraziło :) będe próbował, a jak nie to postaram się ściągnąć te gre,ale w mniejszym wydaniu,pozdro4all
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1097
Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Postprzez Mac » 30 Lip 2006, 21:15

PostUA:


Ludzie nie rozumiecie mnie.
Obraz na dysku ma więcej niż na płycie. A jak na płycie ma 5gb to musisz użyć płyty tego samego typu z jakiej był zgrywany.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Yoo! » 30 Lip 2006, 21:50

PostUA:


Mac, gra była ściągana z neta i jest na twardym dysku nie na płycie, ale ok, popróbuje, pokombinuje, dzięki za pomoc, pozdro4all
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1097
Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Postprzez Mac » 30 Lip 2006, 21:52

PostUA:


Jako obraz czy pliki?? Jeśli jako archiwum to co w nim jest obraz czy pliki??
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6


Powróć do Nagrywanie CD/DVD

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]

cron