TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jak nagrac na jedno CD klika filmów?

Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.

Jak nagrac na jedno CD klika filmów?

Postprzez Madziula84 » 24 Paź 2008, 21:11

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; .NET CLR 2.0.50727)


Witam
Mam pytanie czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć - jak można nagrać na jedną płytę CD kilka filmów??? Z góry dziękuję za odpowiedź. :)
Madziula84
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 2
Dołączenie: 24 Paź 2008, 21:03

Re: PROSZĘ o POMOC - jak nagraC na jedno CD klika filmów

Postprzez mateusz x man » 24 Paź 2008, 21:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3


No raczej na płytę CD kilka filmów się nie zmieści. No chyba że w formacie RMVB, ale to góra dwa, których nie odtworzysz na stacjonarnym DVD. A jeśli już bardzo chcesz to otwierasz Nero, wybierasz u góry rodzaj dysku(w tym przypadku CD), Utwórz dysk z danymi i dodajesz filmy. Potem wystarczy nacisnąć Dalej i Nagraj.
Awatar użytkownika
mateusz x man
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 750
Dołączenie: 09 Cze 2007, 13:15
Miejscowość: Kielce
Pochwały: 2

Re: PROSZĘ o POMOC - jak nagraC na jedno CD klika filmów

Postprzez Madziula84 » 25 Paź 2008, 11:40

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1) ; .NET CLR 2.0.50727)


No tak własnie robię - ale to czyli na CD nie nagra się kliku filmów raczej na DVD.
Madziula84
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 2
Dołączenie: 24 Paź 2008, 21:03

Re: PROSZĘ o POMOC - jak nagraC na jedno CD klika filmów

Postprzez Dawid255151 » 25 Paź 2008, 12:28

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.1) Gecko/2008070208 Firefox/3.0.1


Madziula84 napisał(a):No tak własnie robię - ale to czyli na CD nie nagra się kliku filmów raczej na DVD.


Standardowy rozmiar płyty CD to 700MB jeśli miałabyś kilka filmów o zapisie rmbv np o rozmiarze 320-350mb to i tak na taką płytę tylko wejdą dwa filmy,płyta dvd jest w tej samej cenie co CD a różnica jest wielka bo taka płyta DVD ma standardowy rozmiar 4,7GB więc na taką płytę już można dużo filmów wgrać, nawet o zapisie AVI.

Jak masz dużo filmów to lepiej wybierz płytę DVD.
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2064
Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Re: PROSZĘ o POMOC - jak nagraC na jedno CD klika filmów

Postprzez adam749 » 25 Paź 2008, 14:06

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3


[quote]czyli na CD nie nagra się kliku filmów raczej na DVD[/url]
Tak. Możesz kupić DVD9, która ma 8,5GB pojemności i na nią jeszcze więcej nagrasz.
C2D E7200 2,[email protected]3,70GHz, Gigabyte GA-P31-DS3L, Goodram 3GB [email protected]936MHz, GeForce 9600GT 512MB, Samsung SyncMaster 206BW, SAMSUNG SP1654N 160GB + WDC WD800JB-00JJC0 80GB, Samsung SH-S182M, OCZ SxS 500W
Nie pomagam na GG
Awatar użytkownika
adam749
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 38
Dołączenie: 18 Paź 2008, 22:22
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 3

Re: Jak nagrac na jedno CD klika filmów?

Postprzez Bartolini86 » 26 Lis 2008, 23:09

PostUA: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; Intel Mac OS X 10.5; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4


8,5 fb to chyba dwuwarstwowa płyta będzie... a nie każda nagrywarka tak nagrywa!!
Bartolini86
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 48
Dołączenie: 26 Lis 2008, 22:56
Pochwały: 1


Powróć do Nagrywanie CD/DVD

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]