TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

jak nagrać płyte dvd zamiast cd

Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.

jak nagrać płyte dvd zamiast cd

Postprzez munkk » 29 Cze 2008, 11:24

PostUA:


mam proglem mam ustawione na nagrywanie cd jak przestawić w kompie żeby nagrać napłyte dvd bo nie moge
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez Bozz » 29 Cze 2008, 11:29

PostUA:


A czym nagrywasz? Po prostu w programie wybierasz "Nagraj DVD" czy tym podobne i nagrywasz
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez munkk » 30 Cze 2008, 20:53

PostUA:


wchodze w mój komputer wybieram dysk D na którym mam filmy ale w zadaniach wideo nie ma kopiuj na dvd tylko na dysk cd jak mam nagrać na płyte dvd bo jak wkładam cd jest oki
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez Bozz » 30 Cze 2008, 22:35

PostUA:


Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

dzięki

Postprzez munkk » 01 Lip 2008, 19:53

PostUA:


dzięki za pomoc ściągnołem deep burne i jest oki, nagrałem DVD aleteraz nie wiem jak odtworzyć a wiem że sie nagrało bo sprawdzałem na odtwarzaczu DVD wkładam płytke wyskakuje DVD ROM naciskam prawym autoodtwarzanie tak jak przy orginalnych sklepowych filmach i mi wyświetla utwórz CD ,utwórz własny dysk , nagraj CD, otwórz folder zapisywania itd. przy org. wciskam autoodtwarzanie i wyskakuje otwórz płyte DVD i już.DALEj czy coś trzeba robić żeby na tej samej płycienagrać więcej filmów czy wystarczy tylko włożyć czy nie skasuje pierwszego filmu
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez munkk » 05 Lip 2008, 05:57

PostUA:


no jak tam ciężko komuś coś napisać
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez Bozz » 05 Lip 2008, 10:57

PostUA:


Napisz dokładniej w czym problem, co chcesz zrobić i daj sreen'a, bo nie rozumiem
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez munkk » 05 Lip 2008, 11:29

PostUA:


tak jak pisałem na górze płyte nagrałem przez program Deep burne sprawdzałem w odtwarzaczu DVD ale nie moge odtworzyć na kompiena górze tłumacze ,czy jeśli mam na kompie 11części kompani braci jak musze nagrać na płytke DVD wszystkie odcinki czy jeśli mam jeden i na tej samej płytce chce nagrać dalsze odcinki musze coś ustawiać żeby mi nie skasoweało pierwszei czy po kolei będzie nagrywać.Nie wiem co to sreen nie każdy jest komputerowcem ja jestem budowlańcem
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez Bozz » 05 Lip 2008, 11:41

PostUA:


Zwykła DVD (DVD+R/DVD-R) czy DVD RW? Jeżeli przy zwykłej nagrasz coś i zaznaczysz opcję zamknięcia sesji nic już nie "dograsz". Po prostu wybierz kilka odcinków na raz i nagraj jeżeli masz już wszystko na dysku. Jak masz zamiar dograć coś do tej płyty z jednym odcinkiem to spróbuj opcją "Dołącz sesję" ale jeśli za pierwszym razem nie zaznaczyłeś "Utwórz płytę multisesyjną" to już nie dograsz.
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez munkk » 06 Lip 2008, 09:50

PostUA:


dzięki zrobiłem jak mówiłeś zaznaczyłem i nagrywam co chce wszystko jest oki tylko nie moge na kompie w żaden sposób odtworzyć pokazuje mi stacja dysków CD[f]jest pusta
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez Bozz » 06 Lip 2008, 11:18

PostUA:


A na odtwarzaczu DVD wszystko OK? Sprawdź jeszcze na innym komputerze tą płytę
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez munkk » 11 Lip 2008, 18:05

PostUA:


sprawdziłem nie idzie,na odtwarzaczu dvd jest oki
moja ołyta to
DVD+R DL a jeśli nagram CD jest oki
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez Bozz » 11 Lip 2008, 19:02

PostUA:


Spróbuj z najnowszym firmware (znajdziesz na stronie producenta)
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20


Powróć do Nagrywanie CD/DVD

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]