TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

jak pociąć film??

Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.

jak pociąć film??

Postprzez goral29 » 23 Maj 2005, 10:12

PostUA:

zgrałem film z kamerki i chcę go zmieścić na płtę CD.

problem polega na tym, ze zajmuje on prawie 1 giga.

poradzcie mi jakim programem mogę go skutecznie, szybko i bez straty na jakości pociąć.

z góry dzięki za odpowiedź.
rafał
goral29
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Lut 2005, 14:16
Miejscowość: biała podlaska

Postprzez oli_looz » 23 Maj 2005, 14:25

PostUA:

A zgrywałes z kamery cyfrowej czy zwykłej?
Awatar użytkownika
oli_looz
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Lut 2005, 15:33
Miejscowość: Toruń

Postprzez goral29 » 23 Maj 2005, 15:53

PostUA:

tak z cyfrówki,ale kamerka nagrywa na kasecie

a jest jakaś różnica??
goral29
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez malutkia » 23 Maj 2005, 16:34

PostUA:

Hehe, w tym momencie zaczynam czuc sie potrzebna, skontaktuj sie ze mna na privie to ci podrzuce taki programik do ciachania filmow. Polega on na tym, ze dzieli film, a potem za jego pomoca mozesz sobie go spowrotem poskladac ;) szprytne, co?
There is only a thin line between winning and losing.
Awatar użytkownika
malutkia
Postujący
Postujący

Dołączenie: 08 Kwi 2005, 14:30
Miejscowość: C-n

malutka

Postprzez goral29 » 23 Maj 2005, 18:04

PostUA:

odezwij sie na gg 5033005
goral29
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez ulzana » 05 Cze 2005, 19:45

PostUA:

jarek
ulzana
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 05 Cze 2005, 18:07

Postprzez zebra » 19 Cze 2005, 23:42

PostUA:

Do przeprowadzenia tej operacji (podzielenia filmu na części) możesz posłużyć się programem VirtualDub lub jego zmodyfikowaną wersją-NanDub, która obsługuje dźwięk ze zmiennym birate (VBR). Do ściągnięcia na stronie www.virtualdub.org Uruchamiamy NanDuba, wczytujemy film poprzez menu File i Open video file... . Wybieramy plik i klikamy na Otwórz. Po wczytaniu klikamy na taki mały kwadratowy przycisk (z żółtym tak jakby kluczek i suwakiem skierowanym w lewą stronę...), następnie na kolejny kwadratowy przycisk, znajdujący się tuż obok (tak jakby połowa poziomej czarnej strzałki, zwrócona w lewą stronę) i ustalamy suwak w połowie filmu. Klikamy na drugi kwadratowy przycisk z kluczykiem i suwakiem nad nim, tym razem zwróconym w prawą stronę i za pomocą ikony ze strzałką (tą samą jak wcześniej, tyle, że zwróconą w prawo...) ustawiamy koniec pierwszej części. Z menu
Audio wybieramy opcję Direct stream copy, a z menu Video pozycję Direct stream copy. Zapisujemy zaznaczony fragment filmu, naciskając klawisz F7. Aby zapisać drugą część, klikamy na przycisk ze strzałeczką zwróconą w lewą stronę (ta, co na początku). Następnie przesuwamy suwak na koniec filmu i naciskamy przycisk z strzałką zwróconą w prawą stronę. Zaznaczony fragment filmu także zapisujemy naciskając F7. Mam nadzieję, że zrozumiałeś:)
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Powróć do Poszukiwani!

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników