TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

jak podpisać numer ip z kompa na laptopa???

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

jak podpisać numer ip z kompa na laptopa???

Postprzez Skuta » 29 Lis 2007, 19:49

PostUA:

Siema nie dawno kupiłem laptopa i jest taka sprawa mam na kompie neta skonfigurowanego na Windowsie xp tz ip,maska podsieci,brama domyślna,ale nie wiem jak przenieś to na laptopa,mój brak ma laptopa i normalnie wpisywał i
chodziło.

chodzi mi o przypisanie numeru ip na laptopa,mój brat to robił na swoim laptopie i chodziło z tąt mam neta:

netster.pl

jakieś komendy wpisywał,próbowałem przez właściwości-Połaczenia internetowe-Protokół internetowy(TCP/IP),ale nic nie idzie.

P.S na linuxie próbowałem odpalić na PClinuxie,Ubuntu,KateOS
(w dystrybucji PCLinux wybierałem ehernet,ale nic nie łączyło,natomist w KateOS przez DHCP i ręcznie i też nic w Ubuntu także nie łączyło.

moja karta sieciowa: Broadcom Netxtreme Gigabit Ethernet
Skuta
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:20

Postprzez manius23 » 14 Gru 2007, 23:51

PostUA:

Musisz sie skontaktowac z twoim dostawca neta i podac mu adrec MAC karty sieciowej laptopa inaczej tego nie zrobisz.
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]