TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jak podzielić obraz płyty?

Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.

Jak podzielić obraz płyty?

Postprzez santana34444 » 28 Lis 2008, 21:26

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4


Witam! Mam tyci problem. Posiadam kopie zapasową wiedźmina i nie wiem jak ją nagrać. Moja mama przez pomyłkę kupiła mi zamiast płyty dual layer płyte dual side czyli nie dwuwarstwową czyli dwustronną. Moje pytanie brzmi czy moge jakoś podzielić obraz z tą grą tak aby podczas instalacji instalator prosił mnie o kolejną płytę jeśli tak to jakim programem. Wiem że fim można było podzielić Total Comanderem ale jak podzilić to? Podzilić Total Comanderem to nie byłby dla mnie problem ale nie wiem czy instalator nie zakończy pracy na tej jednej stronie płyty. Proszę o napisanie mi jak to nagrać obraz gry który ma więcej niż 4,7 GB na dwie płyty DVD tak by instalator prosił mnie o kolejną płytę.
santana34444
Postujący
Postujący
 
Posty: 275
Dołączenie: 05 Lut 2008, 23:36
Pochwały: 11

Re: Jak podzielić obraz płyty?

Postprzez niunka » 29 Lis 2008, 12:20

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4


Niestety nie ma takiej mozliwosci,nie da sie podzielic DVD9 i wypalic na plytkach DVD5.Jezeli podzielisz to nie bedziesz mial mozliwosci zainstalowania z plyty,bedziesz musial skopiowac pliki na dysk i scalic,emulowac i instalowac.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Re: Jak podzielić obraz płyty?

Postprzez Pacior » 30 Sty 2009, 18:44

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)


Witam!
Ja rozpakowałem obraz płyty(5,20 GB) Winrarem ..potem spakowałem winrarem zaznaczając DVDRom i sam podzelił mi na dwie płytki(Part 1.rar i Part 2.rar)Teraz gdy rozpakuje to mam normalną instalkę a nie obraz płyty...i działa wszystko bez zarzutów!
Pozdro!
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Seygate 80GB sata - dysk Seygate 160GB sata
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 762
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg

Re: Jak podzielić obraz płyty?

Postprzez adrian7412369 » 24 Mar 2009, 21:08

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7


Najlepiej jest rozpakować płytę pliki znajdujące się w niej spakować w winrara na kilka części no i potem sobie po połowie wgrać na jedną ,a potem na drugą płytkę (-;
Awatar użytkownika
adrian7412369
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 97
Dołączenie: 10 Sty 2009, 19:28

Re: Jak podzielić obraz płyty?

Postprzez Kamilonso » 20 Cze 2009, 13:43

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11


Pacior napisał(a):Witam!
Ja rozpakowałem obraz płyty(5,20 GB) Winrarem ..potem spakowałem winrarem zaznaczając DVDRom i sam podzelił mi na dwie płytki(Part 1.rar i Part 2.rar)Teraz gdy rozpakuje to mam normalną instalkę a nie obraz płyty...i działa wszystko bez zarzutów!
Pozdro!


Może mi ktoś powiedzieć gdzie jest w Winrarze funkcja DVDRom??

Będę bardzo wdzięczny.

PS.:Już se poradziłem :grin: nie wiem w czym miałem problem :wink:.
Kamilonso
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 1
Dołączenie: 20 Cze 2009, 13:27

Re: Jak podzielić obraz płyty?

Postprzez Pacior » 24 Cze 2009, 20:11

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)


W WR..jak wciskasz "dodaj" otwiera się okienko i tam po lewej stronie na dole jest .."rozmiar Voluminu" tam wybierasz jak chcesz spakować plik.
Pozdro!

Czytaj posty do końca, problem wcześniej rozwiązany ;)
Edit by Bozz
Płyta Gł: MSI 970A G43 PLUS
Procesor: AMD FX 6300 6X 3500
Karta Graf: Gigabyte Geforce GTX 660 version OC
Zasilacz :Chiftec 700 a8
Dysk Seygate 80GB sata - dysk Seygate 160GB sata
Karta muz.-Yamaha-DS-XG
Pamięć:16 GB 2X8 dual chanel 1866 MHz
Windows XP-Profesjonal SP3
Win 7 Ultimate 64
SAMSUNG LED Full HD

pacior9@tlen.pl
Skype-pacior-muzykant
Awatar użytkownika
Pacior
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 762
Dołączenie: 06 Lip 2005, 01:06
Miejscowość: Elbląg


Powróć do Nagrywanie CD/DVD

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]