TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
UA: Opera/9.62 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1
Witam! Aktualnie mam pamięć 2x512mb kingston. Chciałbym sprawdzić przed zakupem kolejnych 2x512mb, czy nie są uszkodzone te sloty na płycie głównej, bo to dość stara płyta i nie wiadomo co może siedzieć Pozdrawiam
Ja mam 9-letnią płytę główną i jeszcze nic się z nią nie działo, a pamięci zmianiałem raz. Jeżeli nie majstrowałeś przy niej to raczej wszystko jest w porządku. Możesz zrobić test, który będzie polegał na tym, że będziesz wkładał te pamięci, które masz w różne sloty. Spróbuj wszystkie kombinacje. Jeżeli zawsze będzie w Menadżerze urządzeń 1GB to znaczy, że sloty są OK. Pamiętaj, żeby to robić przy wyłączonym komputerze
UA: Opera/9.62 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1
To co Ty powiedziałeś to chyba nie zrobię, bo mam system dual channel i pamięć chyba nie ruszy ;P Mam pytanie jeszcze. Aktualnie mam na slotach #1 i #3 z powodu dual channel. Czy mogę przełożyć na #2 i #4, czy to nie będzie działało, bo musi być od pierwszego slota?