Na początku proszę wszystkich o pomoc, którzy cokolwiek wiedzą na ten temat, proszę o Wasze wypowiedzi
mam bardzo duży problem, chcę zrobić/kupić stronę www ale nie mam zielonego pojęcia jak ;] na początku proszę o wyrozumiałość jestem dopiero początkujący...
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany zrobieniem takiej strony ( najprostszej, bez grafiki; albo po prostu jeden kolor- ja potem sobie przerobie ) to proszę się ze mną skontaktować i mniej więcej powiedzieć ile to by kosztowało
chodzi mi o to żeby zrobić taką stronę podobną do ultrawarez
będzie wyglądać podobnie, chodzi mi o najważniejsze rzeczy które muszą się na niej znaleźć:
- żeby można się było zarejestrować ( jak można to zrobić? czy jest jakiś skrypt do tego? )
- żebym ja mógł dodawać newsy
- żeby były kategorie z boku strony
- żeby w newsach użytkownicy mogli komentować
i tu jeszcze mam takie pytanko, gdybym już taką stronę miał to:
SERWER: znalazłem taką stronkę boo.pl i mógłby mi ktoś wytłumaczyć co to oznacza:?
dodam że ja na tej stronie nie będę umieszczał żadnych plików, zdjęć itp. chodzi tylko o tekst.
przykładowo powiedzmy że stronę odwiedzi dziennie około 800 osób i np. on-line będzie jakieś 5 osób przez cały dzień ( nie wiem czy ma to jakieś znaczenie )
300MB przestrzeni dyskowej - o co w tym chodzi?
100MB bazy danych MySQL - ?
3GB transferu miesięcznego - o co chodzi z tym transferem ?
Domena: czy mógłbym kupić do tego serwera domenę z końcówką pl ? tzn. żeby to było tak:
- Kod: Zaznacz wszystko
http://www.mojanazwastrony.pl
powiedzmy że kupuję ten serwer na boo.pl
i powiedzmy że mam tą stronę w pliku, i teraz co ja mam zrobić? jak wgrać ten plik/stronę na ten serwer? i jak to uruchomić żeby działało?
i czy po tym ,,zabiegu,, będę mógł już normalnie dodawać newsy ?
BARDZO PROSZĘ WSZYSTKICH O POMOC