TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jak ustawić interenet na 2 komputery.HELP

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Jak ustawić interenet na 2 komputery.HELP

Postprzez Jarod » 24 Lis 2007, 20:20

PostUA:

Witam,nie wiem czy taki temat już był,ale ja nie znalazłem.Problem jest taki że,nie moge ustawić interentu na 2 kompy.Mam neostrade,internet jest podłączony do laptopa który ma system viste i chce go połączyć z moim pcetem(ma system xp),tak żeby byl internet na 2 kompach.Wcześniej jak byl stary laptop z xp,bez problemu dawalo rade ustawić.Teraz klapa. Pomóżcie mi skonfigurować ustawienia,albo link do jakieś instrukcjia.

Z góry Dzięki.... :)
Jarod
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Lis 2007, 20:07

Postprzez JEDREK » 24 Lis 2007, 21:41

PostUA:

Chyba będzie ci potrzebny router. Jeśli masz modem pod usb to da się to zrobić bez routera za pomocą scrossowanej skrętki.
Możesz też kupić Acces Pointa wtedy laptop będzie się łączył bezprzewodowo
(polecam ACCES POINT D-LINK DI-514 802.11B 11MBPS ROUTER ~190.00zł)

poszukaj w googlach:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=dzi ... Szukaj&lr=
Ja tu tylko sprzątam... ;)

i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z77-V, Corsair DDR3 2x8GB @ 2060MHz CL10 Ven., MSI GTX 1080 8GB, Samsung SSD 850 EVO 1 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest, Corsair AX860i 860W, WIN 10 [x64]
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator

Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 24
Sprzęt: Komputer PC, Asus ZenFone 5Z

Postprzez Jarod » 24 Lis 2007, 22:00

PostUA:

JEDREK napisał(a):Chyba będzie ci potrzebny router. Jeśli masz modem pod usb to da się to zrobić bez routera za pomocą scrossowanej skrętki.
Możesz też kupić Acces Pointa wtedy laptop będzie się łączył bezprzewodowo
(polecam ACCES POINT D-LINK DI-514 802.11B 11MBPS ROUTER ~190.00zł)

poszukaj w googlach:
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=dzi ... Szukaj&lr=

Komputery łączą sie poprzez taki bialy kabel nic więcej. I napewno sie da ustawić to,tylko trzeba dobrze skonfigurować,bardzo bym prosił o instrukcjie albo o jakąś inną pomoc.A jak jest vista to inne są ustawienia;/
Jarod
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Lis 2007, 20:07

Postprzez jonny » 25 Lis 2007, 00:22

PostUA:

Na pierwszym kompie który ma neta musi udostępnić sieci i połączyć go z drugim przez karty sieciowe (białym kabelkiem -kablem sieciowym scrosowanym na wtyczkach RJ-45)
JPS
Awatar użytkownika
jonny
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 13 Lip 2006, 10:16
Miejscowość: Łódź

Postprzez hrydziu » 28 Lis 2007, 16:31

PostUA:

nie wiem czy w viscie sposob ustawiania jest taki sam jak w xp, jesli nawet nie to pewnie jest bardzo podobny. Wiec rob w sposob analogiczny jak w xp, i zacznij od wylaczenia wbudowanych (w viste - nie wiem czyc jest, pewnie tak), dodatkowo zainstalowanych firewalli.
O żesz ku**a jego w d**ę pie*****na sku****ska mać - powiedział bosman, po czym zaklął szpetnie...
Awatar użytkownika
hrydziu
Postujący
Postujący

Dołączenie: 13 Maj 2004, 21:38

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników