Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
Wyślij odpowiedź

Jak zainstalować dwa systemy?

14 Maj 2012, 20:30

Otóż mam 2 dyski w komputerze po 80GB..jeden mam podzielony na part.C i D..na C mam zainstalowanego XP-SP3.
Drugi dysk nie jest podzielony i na niego chciałbym zainstalować Win 7.
Czy jest to możliwe i jak to zrobić?

Re: Jak zainstalować dwa systemy?

14 Maj 2012, 21:12

Jest to mozliwe oglacz dysk na ktorym masz xp zaintaluj win7 na niepodzielony dysk po wraniu podlacz z powrotem ten xp i podczas uruchamiania komputera bedziesz mial obcje z ktorego systemu chcesz sobie korzystac

14 Maj 2012, 22:35

Nie ma potrzeby odłączania pierwszego dysku. Uruchom komputer z płytą Win7 (bootowanie ustawione na DVD-ROM) i przeprowadź instalację. W jednym z początkowych kroków będziesz miał możliwość wyboru dysku, stworzenia partycji na niepodzielonym obszarze i wybrania partycji na której ma być zainstalowany system.

15 Maj 2012, 18:19

Wielkie dzięki!

24 Maj 2012, 14:24

Mam jeszcze pytanie:
Jak już załaduje system 7 to czy muszę też załadować stery np.do mobo....bo do grafy i muzy chyba tak?

24 Maj 2012, 15:17

Pacior napisał(a):Mam jeszcze pytanie:
Jak już załaduje system 7 to czy muszę też załadować stery np.do mobo....bo do grafy i muzy chyba tak?

Jak najbardziej :D

01 Lip 2012, 19:35

Wystarczy wgrać windows 7 tak jak to powiedział wcześniej poprzednik i wybrać z menu odpowiedni wolny dysk, jesli chodzi o stery, winda jest coraz lepsza, ale wszytkiego w sobie nie ma. Do tego jeszcze daleko, dlatego też sam przeszedłem na linuxa, za 1 kliknięciem można wszystko co potrzebne doinstalowac.
Wyślij odpowiedź