TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

jak zainstlować avasta

Tematyka związana z rodziną systemów operacyjnych Unix. Klony i pochodne danego systemu operacyjnego oraz inne typy OS

jak zainstlować avasta

Postprzez ASOTTeam » 22 Sie 2007, 13:47

PostUA:

witam mam problem z instalacją avasta bo zupełnie nie wiem jak to sie robi sciongnołem instalke ona jest spakowana moze mi ktoś powiedzieć jak sie to instaluje albo podać strone z kodami instalacji prosze pisc na moje gg 2988321 pub napisać w poscie całą instalke
ASOTTeam
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 22 Sie 2007, 13:36

Postprzez niunka » 22 Sie 2007, 14:12

PostUA:

Spelniasz wymagania ?

Kod: Zaznacz wszystko
Wymagania systemowe

avast! Linux/Unix może pracować z systemami operacyjnymi Linux (dowolna dystrybucja) oraz FreeBSD. W chwili obecnej wspierana jest tylko platforma x86. System musi spełniac następujące warunki:

* dowolna dystrybucja Linux używająca GLIBC w wersji 2.1 lub wyższej albo FreeBSD 4.10 lub późniejszy z bibliotekami libc.so.4 i libc_r.so.4
    * zainstalowana biblioteka pthreads
    * procesor 486 (zalecane Pentium)
    * 32 MB pamięci operacyjnej RAM (zalecane 64 MB)
    * dla skanera rezdyentnego wymagana jest instalacja modułu jądra Dazuko
    * dla skanera poczty wymagany skonfigurowany serwer SMTP

Powinienes miec chyba zainstalowany program alien
Jak masz instalke na pulpicie to chyba powinno to tak wygladac
/home/lewand/desktop/plik.rpm - tak?

No i tu masz jeszcze opis

http://www.avast.com/eng/avast-for-linu ... ation.html

ps.nieznam sie :?
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum