TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

jak zalozyc drogi dysk twardy

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

jak zalozyc drogi dysk twardy

Postprzez sta63gt » 27 Lip 2006, 13:09

PostUA:

mam problem jak mam zalozyc drugi dysk twardy.mam drugi dysk i nie moge go zainstalowac bo jesttam wgrany windows jak mam go sformatowac zeby byl czysty

Pisz zrozumiale. Mac.
sta63gt
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 23 Lip 2006, 10:08
Miejscowość: slask

Postprzez 1jaa » 27 Lip 2006, 13:12

PostUA:

Podłączasz go i powinien Ci wykryć że są dwie windy. Potem wybierasz tą którą chcesz mieć i z tej windy bierzesz prawym i formatujesz tą którą chcesz sformatować, zresztą nie da rady pod windą sformatowac tej na której obecnie siedzisz no chyba że pod dos'em albo z płyty z xp'ekiem. A jak Ci wykrywa dysk w dosie to w dosie sformatuj no jeszcze zależy jaka to partyjca jest fat czy ntsf.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez niunka » 27 Lip 2006, 20:14

PostUA:

Partition Magic 8 -> uruchomisz program i zrobisz co bedziesz chcial.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez SKJ » 28 Lip 2006, 19:30

PostUA:

Niewiem czy dobrze mysle ale problem tkwi chyba w tym iz niewiesz jak ustawic zworki na dyskach...

1 Dysk na ktorym jest sytem z ktorego zawsze kozystasz --> Ustawiasz na MASTER
2 Dysk na ktorym jest sytem a niechcesz na nim pracowac --> Ustawiasz na SLAVE

Teraz tak, nieraz mialem problem taki ze jesli podlaczylem mastera na tasmi (gniazdo blizej mobo) to niewidzial mi zadnego dysku.

Wiec podlac 1 na koncu tasmy 2 wtyk nizej.

Tak musi smigac na 100%
Strona pare dni w sieci...
SKJ
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]