Nie możesz znaleźć potrzebnej aplikacji, napisz o tym, a na pewno użytkownicy forum postarają się pomóc.
Wyślij odpowiedź

Jak zrobić Print Screen?

09 Mar 2009, 11:42

mam problem ze zrobieniem zrzutu ekranu, używam programu FastStone Capture i działa. ale chodzi mi zrzut ekranu bez instalowania dodatkowego orpogramowania.

czytałem ten poradnik, naciskam klawisz "Print Screnn", wchodzę do Painta, ctrl + V i nic.
viewtopic.php?f=38&p=98841#p63948
czy trzeba mieć ustawiony ten skrót w ustawieniach karty graficznej??

EDIT: problem rozwiązany, trzeba używać tego przycisku razem z klawiszem FN, pewnie dlatego że to laptop
powinniście chyba dodać to do poradnika, którego link znajduje się powyżej.

Re: Jak zrobić Print Screen?

09 Mar 2009, 20:43

Dodałem wpis do poradnika że w niektórych laptopach trzeba wcisnąć jeszcze klawisz "FN".

Pozdrawiam.

10 Mar 2009, 11:55

dzięki za zmianę w poradniku :D
najgorsze jest to że w dziale (na kompie) "Pomoc i obsługa techniczna" nic o tym nie napisali. szukałem, są skóry klawiszowe, ale o tym nic nie ma.
Windows

10 Mar 2009, 19:50

Ja tym bardziej nie mam pojęcia, piszą poradnik opierałem na kompie stacjonarnym. Z laptopami w życiu mam akurat mało do czynienia :).

25 Kwi 2009, 13:58

od jakiegoś czasu mam problem z robieniem screena.
bo jest se taki temat:
viewtopic.php?f=20&t=14379&p=100886#p100886

włączam film, fullscreen, robię zrzut, no i zamykam lub minimalizuje okno z filmem, otwieram Painta, ctr+v no i wkleja się ale jest pomniejszone okno lub wkleja czarny ekran. próbowałem przez różne programy, KMPlayer, Winamp, Media Player Classic, VPlayer, AllPlayer i nic. jak zmniejszam okno z filmem to po wrzuceniu w Painta wkleja mi pomniejszony obraz, a jak zamyka program (okno z filmem) to czarny ekran wkleja.
ktoś wie dlaczego :?:

25 Kwi 2009, 14:44

W Gom Playerze jest możliwość robienia screenów bezpośrednio z odtwarzacza...

25 Kwi 2009, 15:19

no niestety, zrobiłem screena i był pomniejszony. bez zmian.
Wyślij odpowiedź