TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jaka jest najlepsza sieć

Tematy związane z telefonią komórkową.

Jaka sieć jest najlepsza

ORANGE GO
22
67%
ERA
11
33%

Razem głosów : 33

Postprzez LucaS » 18 Lip 2008, 14:46

PostUA:

Ja od 2,5 roku używam Orange MIX dla Firm i nie narzekam. Nie ma nic darmowego (żadnych minut, smsów) a ceny w sumie nawet nie wiem. Jedynie wiem to to, że SMS za 20gr.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez gatta » 18 Lip 2008, 15:42

PostUA:

Twój głos faktycznie dużo wniósł do dyskusji. W TakTaku masz wiele, wiele opcji: program lojalnościowy, pakiety lojalnościowe i inne, obniżające koszty rozmów: wybrane numery za grosze albo tanie nocne gadanie, plus pakiety smsowo/minutowo/mmsowe- zawsze masz w pakiecie jakąś mieszankę, a nie tylko smsy, minuty albo mmsy. Minuta może kosztować nawet 14 groszy a sms- 4grosze. Plus ekstra minuty, i bonus: za rozmowy przychodzące dostajesz kasę na wychodzące...
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Lip 2008, 18:44

Postprzez Paladynek » 20 Lip 2008, 10:16

PostUA:

Ja korzystam z Orange ok. 3 lat. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. Dobry zasięg jest prawie w każdym miejscu.
Awatar użytkownika
Paladynek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Cze 2008, 17:38

Postprzez murarz777 » 20 Lip 2008, 10:42

PostUA:

Era :)
Niedługo Orange bo jeszcze neta z tamtąd biore :D
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez gatta » 21 Lip 2008, 16:38

PostUA:

Kiedyś miała Orange i niestety...z zasięgiem to u nich kiepsko. Rozmowy się urywają, trzeszczenie, a w niektórych miejscach, nawet w tak duzym mieście jak Kraków- zasięgu brak albo nikły. :sad: Nie dało się normalnie korzystać z telefonu, plus oferty mieli naprawdę nieciekawe.
Dopiero kiedy kupiłam starter TakTaka wiem co to są normalne usługi z zakresu telefonii komórkowej. Zawsze mam zasięg. Zawsze kasę na koncie i ważne konto. I nawet z ludźmi spoza sieci mogę się bardzo tanio komunikować- dzięki gg w telefonie. Pomarańczowa sieć jest dla mnie już odległym, niemiłym wspomnieniem.
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez satplus » 28 Lip 2008, 18:10

PostUA:

Play, szczegolnie w promocji urodzinowej byly atrakcyjne ceny telefonow np z wifi za 1zl toshiba.
Ja mam playa od poczatku i jestem zadowolony
Jestem z spraypainting.cba.pl - obrazy malowane sprayem! NIESAMOWITE! Przedstawiają abstrakcje - kosmos, planety i inne. Obrazy są unikatowe i jedyne w swoim rodzaju! Świetny pomysł na prezent!
satplus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Lip 2008, 18:36

Postprzez gatta » 29 Lip 2008, 14:55

PostUA:

Dla każdego "lepsze" jest coś innego. Ja cenię sobie różnorodną ofertę, z której mogę wybierać to, co mi najbardziej odpowiada i co mi się najbardziej opłaca. W TT najbardziej podobają mi się kombinowane pakiety (smsy wymienne na mms, czy minuty wymienne na smsy), taryfi (tańsze numerki i nocna) i kilka innych bonusów, jak minuty wychodzące za minuty przychodzące.
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez eliksir » 29 Lip 2008, 18:21

PostUA:

Każdy z użytkowników stwierdziło że jego operator jest najlepszy ;), ale tak na poważnie najlepiej jest dostosować i kierować się wyborem wg własnych potrzeb, bo przecież każdy ma inne. Jedni dużo rozmawiają, inni sporo piszą smsów.
eliksir
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 28 Lip 2008, 14:12

Postprzez gatta » 30 Lip 2008, 17:05

PostUA:

Dokładnie. Jedni dużo piszą, inni dużo dzwonią, a jeszcze inni- dzwonią i piszą, w zależności od okoliczności. Wydaje mi się, że największą atrakcyjnością prepaidów jest właśnie możliwość wykupienia pakietu. Szczerze mówiąc- ostatnio czasem dzwonię, czasem piszę, ale w większości odpoczywam i delektuję się wakacjami :) A w TT fajne jest to, że nie muszę kupować dwóch pakietów- na rozmowy albo na smsy. Mam wszystko w jednym, i to po małych stawkach (14gr/min i 4gr/smsa). I pewnie i tak nie zdołam wykorzystać pakietu, więc sobie skumuluję jego wartość kupując inny, mniejszy.
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Re: Jaka jest najlepsza sieć

Postprzez trimada » 01 Wrz 2008, 16:35

PostUA:

dlaczego gówno?
ja mam TakTaka i uważam ze lepiej niz bedac w np plusie, mam porownanie rzetelene, wiec wiem co mowie, uzywam dwoch jednoczesnie bo lubie testowac wiec stawiam na ere!
a jesli by rozbudowac ocene na inne sieci to polecam tez heyah
to dla mnie dwie najbardziej wielobarwne oferty na rynku, plus bardzo ogranicza swych klientow
a co do orange...nie mam nie wiem..ale moja kolezanka narzeka na zasieg....
trimada
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 13 Lip 2008, 21:58

Postprzez gatta » 03 Wrz 2008, 15:33

PostUA:

Telefony komórkowe są od tylu lat, że chyba tylko najmłodsi nie zdąrzyli przekonać się o właściwościach różnych operatorów. Pop zalazł mi za skórę tymi problemami z zasięgiem. Kiedy kupiłam telefon 3G- to niestety, telefon szukał głównie 3g, automatycznie i zasięgu nie było. Ale chyba do tej pory zasieg 3G okrutnie w Orange szwankuje. Znajomy załapał się na IPhona w Orange i niestety- prawie nigdzie mu nie łapie.
Wyznacznikiem najbardziej odpowiedniej oferty są zasoby portfela. I ważne, żeby najważniejsze kontakty były w tej samej sieci. Moi znajomi ostatnio pomigrowali. Jest tyle opcji, że nikt już się nie zastanawia zbyt długo ze zmianą operatora. "Najgorsze" to była konieczność przesłania nowego numeru znajomym. Ale, kiedy teraz są tak tanie smsy- nikt się już tym nie przejmuje. Zbyt dużego problemu nie ma.
Z TT jestem zadowolona. Mam niższe stawki za minutę do sieci i na stacjonarne, niż na dzień dzisiejszy mogłabym mieć w Popie, NOG-u czy Music. Plus kilka fajnych, dodatkowych bonusów, pakietów i sposobów naliczania dodatkowej kasy, których w Popie nie ma. Chociaż do zmiany zostałam niejako zmuszona...to jednak dla mnie to była zmiana na lepsze. Ale każdy operator ma swoje dobre strony. nazywanie "gównem" jakiejkolwiek oferty- to dość mocne przegięcie. Zwłaszcza w sektorze prepaid dbają o to, by dopieścić czymś swoich klientów.
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez trimada » 03 Wrz 2008, 15:48

PostUA:

zatem co? wychodzi , że tak tak sie super sprawdza ;)
trimada
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 13 Lip 2008, 21:58

Postprzez villemo » 04 Wrz 2008, 11:26

PostUA:

Ja wychodzę z założenia ze radykalnych różnic nie ma...Jedni oferują to,inni coś innego i tak jak się weżmie wszystkie informacje do kupy to na to samo prawie wychodzi. Pierwszy telefon miałam w tak tak było ok ale nie stać mnie było aby kupić sobie porządny telefon,spróbowałam też heyah, ale problem miałam ten sam.Teraz trzeci rok mam w orange rachunek otwarty bo: Mają fajne telefony,punkty premium które przydały się przy wymianie telefonu,usługi typu 3 numery za free,darmowe wieczory i weekendy i co dla mnie istotne większość znajomych i rodziny mają w orange .Zeby nie było za pięknie miałam z nimi też problemy,bo w pierwszym miesiącu nie aktywowali mi trzech darmowych numerów i strasznie dostałam po kieszeni...,złożyłam reklamację ale korekta to było za mało aby wyprostować co spaprali. eh...każdy ma inne potrzeby,trzeba poczytać trochę informacji i dopasować sobie usługi.
Lepiej ponieść porażkę,będąc oryginalnym,niż osiągnąć sukces dzięki imitacji.
Awatar użytkownika
villemo
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Lip 2008, 18:35
Miejscowość: Ostróda

Postprzez gatta » 08 Wrz 2008, 16:34

PostUA:

villemo napisał(a):Ja wychodzę z założenia ze radykalnych różnic nie ma...Jedni oferują to,inni coś innego i tak jak się weżmie wszystkie informacje do kupy to na to samo prawie wychodzi.

W podstawowej ofercie może radykalnych różnic nie ma. Każdy coś oferuje, coś ciekawego i niepowtarzalnego. I tak, najniższa stawka za rozmowy wewnątrz sieci (prócz 3 numerów za 3 grosze- w tt też ma się taką opcję) to w Popie czy NOG'u- 20 groszy. W TT- to 14 groszy za minutę, w pakiecie lojalnościowym. Ale też są pakiety, które oferują 20gr/min w TT. W prepaidach Orange, żeby taniej dzwonić i smsować- trzeba wykupić dwa osobne pakiety. W TT wystarczy wykupić tylko jeden. Wychodzi oszczędniej. Poza tym- w Orange nie ma zbyt wielu dodatkowych bonusów. W TT za 2 minuty przychodzących spoza sieci mam dodatkową minutę na wychodzące. I, z bonusów, które są w sam raz dla mnie- mam nocną taryfę ;) Diabeł tkwi w szczegółach- moim zdaniem TT ma bardzo zróżnicowaną ofertę. Znacznie bardziej niż np. Pop czy Nog. I znacznie więcej możliwości :)

villemo napisał(a):Pierwszy telefon miałam w tak tak było ok ale nie stać mnie było aby kupić sobie porządny telefon,spróbowałam też heyah, ale problem miałam ten sam.Teraz trzeci rok mam w orange rachunek otwarty bo: Mają fajne telefony,punkty premium które przydały się przy wymianie telefonu,usługi typu 3 numery za free,darmowe wieczory i weekendy i co dla mnie istotne większość znajomych i rodziny mają w orange .Zeby nie było za pięknie miałam z nimi też problemy,bo w pierwszym miesiącu nie aktywowali mi trzech darmowych numerów i strasznie dostałam po kieszeni...,złożyłam reklamację ale korekta to było za mało aby wyprostować co spaprali. eh...każdy ma inne potrzeby,trzeba poczytać trochę informacji i dopasować sobie usługi.

Dokładnie: trzeba poczytać, zdobyć informacje i wtedy można sobie stworzyć własną taryfę. Ale z tego, co rozumiem, miałaś prepaidy, a teraz masz abonament w Orange. Chyba, że mix. ;) Sama miałam POPa- główny mój zarzut to okropne problemy z zasiegiem. Ale- telefony w prepaidzie były drogie. W cenie abonamentu spłacasz telefon przez dłuższy czas. Ja sobie ustawiłam w TT taką taryfę, w której mam po prostu tanie użytkowanie telefonu. Obecny telefon kupiłam w Anglii. Ale powoli przymierzam się do zmiany: na allegro można kupić super tanio, jesli się znajdzie odpowiednią ofertę, całkiem nowe i bardzo nowoczesne telefony. I myślę, że to jest dobry sposób na zdobycie fajnego, ładnego telefonu. Choć teraz bywają fajne okazje i można w zestawie kupić fajny telefon za nieduże pieniądze, razem ze starterem. Ale trzeba śledzić promocje :) Teraz era obchodzi urodziny i można znaleźć naprawdę fajne telefony za niewielką kasę. Jest też fajny sposób wyboru: wybierasz telefon i widzisz ile może kosztować.
Kod: Zaznacz wszystko
http://www1.era.pl/phones/phones.php?type=0&subtype=11

Opcji jest wiele :)
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Poprzednia

Powróć do Telefonia komórkowa - GSM, UMTS, WiMAX, LTE

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]