villemo napisał(a):Ja wychodzę z założenia ze radykalnych różnic nie ma...Jedni oferują to,inni coś innego i tak jak się weżmie wszystkie informacje do kupy to na to samo prawie wychodzi.
W podstawowej ofercie może radykalnych różnic nie ma. Każdy coś oferuje, coś ciekawego i niepowtarzalnego. I tak, najniższa stawka za rozmowy wewnątrz sieci (prócz 3 numerów za 3 grosze- w tt też ma się taką opcję) to w Popie czy NOG'u- 20 groszy. W TT- to 14 groszy za minutę, w pakiecie lojalnościowym. Ale też są pakiety, które oferują 20gr/min w TT. W prepaidach Orange, żeby taniej dzwonić i smsować- trzeba wykupić dwa osobne pakiety. W TT wystarczy wykupić tylko jeden. Wychodzi oszczędniej. Poza tym- w Orange nie ma zbyt wielu dodatkowych bonusów. W TT za 2 minuty przychodzących spoza sieci mam dodatkową minutę na wychodzące. I, z bonusów, które są w sam raz dla mnie- mam nocną taryfę
Diabeł tkwi w szczegółach- moim zdaniem TT ma bardzo zróżnicowaną ofertę. Znacznie bardziej niż np. Pop czy Nog. I znacznie więcej możliwości
villemo napisał(a):Pierwszy telefon miałam w tak tak było ok ale nie stać mnie było aby kupić sobie porządny telefon,spróbowałam też heyah, ale problem miałam ten sam.Teraz trzeci rok mam w orange rachunek otwarty bo: Mają fajne telefony,punkty premium które przydały się przy wymianie telefonu,usługi typu 3 numery za free,darmowe wieczory i weekendy i co dla mnie istotne większość znajomych i rodziny mają w orange .Zeby nie było za pięknie miałam z nimi też problemy,bo w pierwszym miesiącu nie aktywowali mi trzech darmowych numerów i strasznie dostałam po kieszeni...,złożyłam reklamację ale korekta to było za mało aby wyprostować co spaprali. eh...każdy ma inne potrzeby,trzeba poczytać trochę informacji i dopasować sobie usługi.
Dokładnie: trzeba poczytać, zdobyć informacje i wtedy można sobie stworzyć własną taryfę. Ale z tego, co rozumiem, miałaś prepaidy, a teraz masz abonament w Orange. Chyba, że mix.
Sama miałam POPa- główny mój zarzut to okropne problemy z zasiegiem. Ale- telefony w prepaidzie były drogie. W cenie abonamentu spłacasz telefon przez dłuższy czas. Ja sobie ustawiłam w TT taką taryfę, w której mam po prostu tanie użytkowanie telefonu. Obecny telefon kupiłam w Anglii. Ale powoli przymierzam się do zmiany: na allegro można kupić super tanio, jesli się znajdzie odpowiednią ofertę, całkiem nowe i bardzo nowoczesne telefony. I myślę, że to jest dobry sposób na zdobycie fajnego, ładnego telefonu. Choć teraz bywają fajne okazje i można w zestawie kupić fajny telefon za nieduże pieniądze, razem ze starterem. Ale trzeba śledzić promocje
Teraz era obchodzi urodziny i można znaleźć naprawdę fajne telefony za niewielką kasę. Jest też fajny sposób wyboru: wybierasz telefon i widzisz ile może kosztować.
- Kod: Zaznacz wszystko
http://www1.era.pl/phones/phones.php?type=0&subtype=11
Opcji jest wiele