Ten komputer to typowa, wydajna i niezawodna konfiguracja do biura i jak to bywa z takimi konfiguracjami, wymiana podzespołów jest dosyć ryzykowna i mało opłacalna.
tzn. nie można ich wymieniać na coś innego
Procesor, ram i dysk na pewno można. Sam dokładałem jednemu z moich klientów pamięci ram do podobnego komputera, natomiast wymiana karty graficznej jest po prostu nieopłacalna.
Wiąże się ona z wymianą zasilacza a z kompatybilnością zasilacza względem obudowy i płyty głównej może być różnie.
Jeśli to jest ten typ obudowy SSF o którym myślę, to normalny zasilacz raczej na pewno nie będzie pasował. Co za tym idzie wymiana karty graficznej na mocniejszą będzie niemożliwa (za mała moc zasilacza + zapewne problemy z chłodzeniem).
I do tego pewnie jeszcze płyta Micro-ATX - nie jestem pewien czy będzie miała ona złącze PCI-Express (wymagane do podłączenia wydajnej karty graficznej).
Jeśli chcesz komputer do gier to sprzedaj ten, dołóż trochę pieniędzy i złóż normalnego "blaszaka"
Wtedy będziesz miał większe możliwości rozbudowy.
Ja tu tylko sprzątam...
i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z77-V, Corsair DDR3 2x8GB
@ 2060MHz CL10 Ven., MSI GTX 1080 8GB, Samsung SSD 850 EVO 1 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest, Corsair AX860i 860W,
WIN 10 [x64]