Od kilku lat mam neostradę, na początku miałem pakiet 1mb niestety po roku internet przestał działać, serwisant z neostrady mówił, że to wina linii i nic się nie da zrobić więc byłem zmuszony na zmianę do 512kb. Niestety problemy znów się zaczęły, internet cały czas się rozłącza, czasami nie działa nawet kilka godzin a później po jakimś czasie znów się rozłącza. W ciągu 2 miesięcy pomoc techniczna z neostrady była u mnie już 6 razy i nadal się psuje, na początku myślałem, że jak będę dzwonić to w końcu ktoś się za to weźmie i to zrobi... ale na nich to nie działa...
Już mam tego dość i zacząłem szukać czegoś u innych ISP ale jakoś do niczego nie mogę się przekonać. Netia odpada bo raczej będzie to samo co w neostradzie, bo w końcu problem jest na linii. Żadnej sensownej oferty u lokalnych ISP wifi nie znalazłem, więc zacząłem się zastanawiać nad internetem hspda lub satelitarnym.
I z tu własnie mam prośbę do was, czy moglibyście mi coś polecić co by w miarę stabilnie działało? Prędkość pobierania ani wysyłania nie musi być oszałamiająca.
Pozdrawiam