(Sory za odświeżanie starego tematu)
Zdam krótki raport
Miałem od znajomych iplusa, play online, i coś z orange.
Orange po kilku próbach nawet nie brałem pod uwagę, nie wiem czy to winna zasięgu czy modemu, ale internetu praktycznie zero tylko na pasku stanu coś się zmienia i czasem po wielkich męczarniach co nieco się wczytało.
Iplus transfer przy pobieraniu newet dobry, porównywalny z neostradą 1024, chociaż pingi ogromne i przy przeglądaniu stron raczej będziemy się czuć jak na 512 lub 256. Niestety stosunek ceny do możliwej ilości pobrania danych wypada koszmarnie np. 3GB miesięcznie za 70 zł
No i na koniec play, prędkość pobierania, i przeglądanie stron jak w iplus chociaż ciut słabiej, pingi także strasznie duże. Stosunek cena / ilość danych już znacznie lepiej niż iplus, ponadto w salonie dowiedziałem się, że gdy wezmę abonament na telefon będę mógł dokupić internet 10GB/miesiąc za 45zł.
Ostatecznie zdecydowałem się oczywiście na playa z abonamentem na telefon. Z obydwu jestem zadowolony.
Opinia jest subiektywna głównie dlatego, że jakość internetu zależy od siły sygnału, więc nie radzę się kierować tym moim ala raportem tylko zrobić własny.
Wszystko było testowane w okolicach Brwinowa - woj mazowieckie, powiat pruszkowski.
Pozdrawiam