Tematyka dotycząca bezpośredniej wymiany plików, czyli p2p
Wyślij odpowiedź

Jaki program p2p używacie?

eMule
16
37%
Kazaa
5
12%
DC++
4
9%
soulsek
1
2%
inne
17
40%

Razem głosów : 43

Jaki program p2p jest najlepszy?

07 Lip 2005, 16:13

Mam taki problem nie wiem jaki p2p wybrać niektórzy preferują kaze a niektórzy eMule a inni jeszcze coś innego. Słyszałem że eMule jest wolny a w kazie niektóre ściągnięte pliki są rozwalone (np zamiast muzyki jest pisk) Jakiego programu p2p używacie i dla czego?

07 Lip 2005, 16:27

Dla mnie najlepszy jest BearShare ,szybki i prosty,ma moze mniej zasobów od Emula , ale jest ok.

07 Lip 2005, 16:43

hmmmm...dlamnie eDonkey ale niema go na liscie,czyz by był gorszy od kazy czy dc:>??

Jak juz robisz ankiete to rub ja dobrze ;)

07 Lip 2005, 18:26

nie chciało mi się wszystkich programów p2p wypisywać :roll:

07 Lip 2005, 19:56

Witam.

Napisze to tu żeby nie zakładać nowego tematu.

Jaki program p2p jest najlepszy ( tylko taki żeby nie szukać tych serwerów ( 1. Nie wiem nawet do którego się podłączyć 2. Jak się do jakiegoś podłącze to wogóle nie ściąga))

Potrzebuję coś podobnego do Lime Wire.

Proszę o wyrozumiałość :wink: :P

Pozdrawiam

07 Lip 2005, 20:32

Pewnie używasz eMule lub coś podobnego. Obojętnie do jakiego serwa się możesz podłączyć a nie ściąga dlatego że przeważnie trzeba czekać kila minut a czasami godzin :P by plik zaczą się ściągać. Ja do tej pory używałem eMule Oraz kazy ale zasugerowałem się wypowiedziami umieszczonych kilka postów powyżej a szczególnie postem komandosa który używa BearShare postanowiłem go wypróbować i musze przyznać że jest on owiele lepszy od kazzy i emule których wcześniej używałem, ponieważ pliki ściąga od razu a nie jak w przypadku eMule oraz wszystkie pliki sa ok a nie jak w przypadku kazy gdzie co dróga mp3 nadawała się do kosza, szkoda tylko że jest mało starych plików. Troche się rozpisałem :lol: Wypróbuj BearShare spoko program

07 Lip 2005, 21:19

ja używam, eDonkey'a bo jest dobry do ściagania całych płytek, filmów itd. a także BearShare też dobry programik, a do ściągania nagrań używam FireWire, dobrze i szybko się ściąga :D

07 Lip 2005, 21:34

dla mnie najlepsza jest kazaa bo na niej znajde wszystko co szukam.

08 Lip 2005, 02:28

:arrow: BearShare;
:arrow: eDonkey;
:arrow: BitComet;
A tak nawiasem, to ankieta O.K., ale z tym pytaniem (Picasso) o najlepszy program P2P to trochę nie trafiłeś... Temat na tym forum był już wiele razy powtarzany. I w kółko to samo. Naprawdę, poszukaj. Tylko nie pisz, że tyle tego jest i ci się nie chce, a na swoje usprawiedliwienie masz to, że nie chciałeś zakładać nowego tematu. Temat i tak już jest, bo właśnie go zacząłeś. A odpowiedzi pewnie jednoznacznej nie uzyskasz, bo każdy z użytkowników będzie wychwalał swój ulubiony program P2P... Pozdrawiam!!

08 Lip 2005, 13:03

zebra napisał(a)::arrow: BearShare;
:arrow: eDonkey;
:arrow: BitComet;
A tak nawiasem, to ankieta O.K., ale z tym pytaniem (Picasso) o najlepszy program P2P to trochę nie trafiłeś... Temat na tym forum był już wiele razy powtarzany. I w kółko to samo. Naprawdę, poszukaj. Tylko nie pisz, że tyle tego jest i ci się nie chce, a na swoje usprawiedliwienie masz to, że nie chciałeś zakładać nowego tematu. Temat i tak już jest, bo właśnie go zacząłeś. A odpowiedzi pewnie jednoznacznej nie uzyskasz, bo każdy z użytkowników będzie wychwalał swój ulubiony program P2P... Pozdrawiam!!

Faktycznie nawet nie dawno był poruszany ten temat, sorka niezauważyłem :roll:

08 Lip 2005, 14:50

Hunter napisał(a):Faktycznie nawet nie dawno był poruszany ten temat, sorka niezauważyłem :roll:

Nie, nie to miałam na myśli. Chodziło mi o pytanie użytkownika o pseudonimie Picasso, który się pyta o najlepszy program P2P. A przecież ma ankietę, którą zrobiłeś. To chyba widzi. A poza tym, to użytkownicy się jeszcze wypowiadają pod ankietą na temat programów P2P i to mu chyba powinno wystarczyć, a jak nie, to wystarczy poszukać, bo tak, jak pisałam wcześniej, temat P2P już się powtarzał. Ale ankieta w porządku;) Pozdrawiam!

08 Lip 2005, 22:40

Ja polecam eMula to jest łatwy program w obsłudze.

09 Lip 2005, 16:00

ale z tym pytaniem (Picasso) o najlepszy program P2P to trochę nie trafiłeś...

widze właśnie sorki. :lol:

12 Lip 2005, 21:25

Ja preferuje tylko BitCometa i LimeWire

12 Lip 2005, 22:42

Ja używam Emule i jest ok w przeciwieństwie do Kazy jak pisze np. że ściagam muzyke to ją rzeczywiście ściagam, a nie jak w kazie że znalazłes jakieś mp3 a tu sie okazuje, że jest coś innego. Co prawda to prawda, że emulak strasznie wolno ściąga i trzeba czekać w kolejce, ale żeby unikać czekania w kolejce należy wybrierać pliki, które mają najwięcej źródeł i wtedy o wiele szybciej zaczyna ściagać.
Wyślij odpowiedź