TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jaki program wybrać?

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Jaki program wybrać?

Postprzez licorice » 19 Wrz 2006, 20:10

PostUA:

Kilka dni temu kupiłam sobie nowa karte tv, no i mam kłopot... Dotycchczas uzywalam DSCalera, ale na tej karcie cos nie chodzi. Obraz jest b.ładny ale zamiast głosu slysze szum lyb takie "pykanie". Czy jest mozliwosc by przy tunerze WinFast TV2000 XP Expert uzywac swobodnie DSCalera? Jesli tak to co z tym głossem? Jesli nie to jaki inny program m wybrac który ma równie piekny obraz?
licorice
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Wrz 2006, 20:00

Postprzez kukaszr » 19 Wrz 2006, 20:50

PostUA:

mam chyba te karte ;] i uzywam standartowego programu bo na innych nie działały kanały :/
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez licorice » 19 Wrz 2006, 22:44

PostUA:

kukaszr napisał(a):mam chyba te karte ;] i uzywam standartowego programu bo na innych nie działały kanały :/

mi sie ten standardowy nie podoba z tego wzgledu, ze ma slaby obraz i nie wyszukuje mi kanałów, czarny obraz... W DSCalerze wyszukalam wszystkie, tylko ze szumi lub pyka, nie wiem co jest nie tak:/
licorice
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez dark_prince » 20 Wrz 2006, 14:47

PostUA:

Mam te sama karte, zainstalowalem DScalera i faktycznie obraz ladny tylko w glosnikach szumi ale.. wystarczy przestawic w CX card => Audio standards na NICAM i dzwiek juz jest czysty :)
Awatar użytkownika
dark_prince
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 14 Wrz 2006, 16:21

Postprzez licorice » 20 Wrz 2006, 20:00

PostUA:

dark_prince napisał(a):Mam te sama karte, zainstalowalem DScalera i faktycznie obraz ladny tylko w glosnikach szumi ale.. wystarczy przestawic w CX card => Audio standards na NICAM i dzwiek juz jest czysty :)

Wlaczylam DSCalera, zrobiłam co pisales ale zauwazylam ze przed zaznaczeniem tego NICAM w ogole nie było dzwieku , tzn cisza... Wejscie liniowe jest wlaczone wiec kurde zaczyna mnie to draznic :/
licorice
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez dark_prince » 20 Wrz 2006, 20:08

PostUA:

Hmm.. A przy instalacji wybralas zeby program korzystal ze sterowniqw systemowych czy z wlasnych? Ja wybralem, zeby korzystal z wlasnych, bo bylo cos napisane ze moga byc problemy ze wspolpraca z systemowymi.

Jesli to nie pomoze to trzeba spokojnie zaczac od rzeczy oczywistych: regulacja glosnosci, reinstalka sterownikow tunera itp.. nie mam pomyslu co moze byc nie tak :/
Awatar użytkownika
dark_prince
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 14 Wrz 2006, 16:21

Postprzez licorice » 20 Wrz 2006, 21:44

PostUA:

dark_prince napisał(a):Hmm.. A przy instalacji wybralas zeby program korzystal ze sterowniqw systemowych czy z wlasnych? Ja wybralem, zeby korzystal z wlasnych, bo bylo cos napisane ze moga byc problemy ze wspolpraca z systemowymi.

Jesli to nie pomoze to trzeba spokojnie zaczac od rzeczy oczywistych: regulacja glosnosci, reinstalka sterownikow tunera itp.. nie mam pomyslu co moze byc nie tak :/

hheh zainstalowalam najnowsze sterowniki i glos jest :) tyle ze nie na wszystkich kannałach...
licorice
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]