TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jaki to naprawde jest z przesyłaniem danych?

Tematy związane z telefonią komórkową.

Jaki to naprawde jest z przesyłaniem danych?

Postprzez mat74 » 16 Sty 2006, 19:47

PostUA:

Powiedzcie mi jak przesyłać dane z kompa bez pomocy kabla jedynie przy pomocy podczerwieni. Mam telefon Sagem MyX5-2v. Jest to możliwe?
Hej, wszystkim.
Pozdrówka!!!!
mat74
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Sty 2006, 20:23
Miejscowość: mała miejscowośc koło tarnowa

Postprzez Alvarees » 16 Sty 2006, 22:27

PostUA:

Podpinasz IRDE do usb włączasz irde w telefonie,po chwili powinno wykryc Twój telefon.Jak juz to się stanie klikasz na wybrany element do przesyłania prawym przyciskiem myszy robisz "WYSLI DO POBLISKI KOMPUTER" i wszystko
Awatar użytkownika
Alvarees
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Sty 2006, 19:39
Miejscowość: ŚLĄSK 4 EVER
Pochwały: 2

Postprzez Tlenowy » 17 Sty 2006, 00:14

PostUA:

z tego co wiem to chyba najpierw trzeba sterwoniki do irdy a potem jakies do koma sterowniki, przynajmniej tak miałem z nokią 7650
Awatar użytkownika
Tlenowy
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Paź 2005, 13:33
Miejscowość: Z domu

Postprzez Alvarees » 17 Sty 2006, 00:21

PostUA:

ja nie mam sterów ani do IRDY ani do koma!!! A mój tel. to SIEMENS C75
Awatar użytkownika
Alvarees
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Sty 2006, 19:39
Miejscowość: ŚLĄSK 4 EVER
Pochwały: 2

Postprzez rumun » 18 Sty 2006, 11:48

PostUA:

Jeżeli kupiłeś podczerwień to raczej sprzedający powinien dać Ci płytę ze sterownikami, są różne modele IRDY dlatego nie można udostępnić jednego uniwersalnego sterownika.

Zacznijmy od tego, że najpierw trzeba mieć sterownik do kabla (przedłużka USB), kolejny sterownik jest do samego urządzenia IRDA.

To nie wszystko - aby komunikacja była poprawna należy zainstalować program oferowany przez producenta naszego telefonu (najczęściej można go pobrać z oficjalnej strony)...
Programy, Gry, Download https://www.instalki.pl/
Sklep z oprogramowaniem https://www.vebo.pl/
Windows 7 https://windows7.pl/
Awatar użytkownika
rumun
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:52
Miejscowość: PL
Pochwały: 14

usb

Postprzez judasz » 20 Sty 2006, 15:58

PostUA:

Myśle, że kabel Usb będzie kompatybilniejszy.
INSTALKI.pl - programy, spolszczenia, kodeki, antywirusy, nagrywanie, komunikatory,
pełne wersje gier, odtwarzacze, tworzenie muzyki, p2p, tv player, ...

Ludzie cię oszukują, klamią, zostawiają, zmieniają się, a 100 kg jest zawsze 100 kg !
Awatar użytkownika
judasz
Postujący
Postujący

Dołączenie: 25 Lut 2005, 15:19
Miejscowość: Żagań

Postprzez iwan10 » 20 Sty 2006, 16:56

PostUA:

Ja tam jak podpinam moją irde to mi normalnie wyskakuje ze chce ja instalować, wrzucam płytke ktora była z nia dołaczona i po chwili bez zadnego innego oprogramowania mozna juz przesyłać (prznajmniej na mojej irdzie). Na pulpicie sie wyswietla ikonka PRZESLIJ PLIKI DO INNEGO URZADZENIA i wybieram co chce i wysyłam, telefon musie byc blisko irdy to wiadome...
a z komy na irde tak samo jak na inny telefon a zapisuje mi sie na pulpicie.

Fajny bajer ta irda:D:D
iwan10
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Paź 2005, 18:36

Postprzez qazimen » 21 Sty 2006, 18:26

PostUA:

bo to tak jest z iRDA i blothofem nie zawsze łonczy niema to jak kabel COM :D :twisted: wiec zawsze jak kupujecie to ja doradzam COM poniewaz mozna wgrywac nowe softy,patche i takie tam duperela
qazimen
Postujący
Postujący

Dołączenie: 13 Gru 2005, 14:44
Miejscowość: Kraków

Postprzez Hpest » 21 Sty 2006, 19:14

PostUA:

Niekiedy trzeba postąpić tak:
Start -> Panel Sterowania -> Dodaj Sprzęt -> Dalej ( system zacznie wyszukiwac nowo podłączony sprzęt do PC -> Okno (Czy sprzęt został juz podłaczony do komputera - Tak/Nie) -> Potem wybierasz z listy(w twoim przypadku Podczerwień ) sprzęt który chcesz dodać. Jeśli nie bedzie on pokazny wybierz z samego dołu listy "Dodaj nowe urządznie". -> Okno (Co chcesz aby zrobił kreator) wybierasz "wyszukaj i zainstaluj automatcznie nowy sprzęt" - wybierasz jeśli podłączyłeś Irdę do PC. System zacznie szukanie jak znajdzie klikasz zakończ jak nie spróbój wszytko od nowa, pamiętając aby podłączyć podczerwień do portu USB swojego PC.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Irda ma660

Postprzez RomanoRR » 24 Sty 2006, 01:54

PostUA:

Do sagema jest potrzebna właściwa irda, mianowicie MA 660 i wymagany jest sterownik tylko do irdy, który jest dołączony do niej. Kolejnym krokirm jest wysyłanie plików jak z telefonu na telefon nie trzeba żadnych programów (bynajmniej w sagemach)
RomanPower
Awatar użytkownika
RomanoRR
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 01:12

Powróć do Telefonia komórkowa - GSM, UMTS, WiMAX, LTE

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]