Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Mam małe pytanie... Ostatnio przymierzam się do rozbudowania mojego PC'ta. Początkowo chciałem zacząć od zakupu nowej karty graficznej. Nie dysponuję sporym budżetem (najniższa krajowa niestety nie pozwala mi na najlepszy sprzęt), dlatego też zdecydowałem się na kartę Nvidia GeForce GTX 260. I pierwsze problemy zaczynają się przy zasilaczu... Mój obecny to niejaki Feel 350-ATX. Tylko 350W, co raczej NA PEWNO nie starczy do zasilenia wspomnianej karty. Jaki zasilacz muszę kupić? Do tego dochodzi drugie pytanie.. Mam już dosyć wiekową płytę główną. Jest to niejaki Gigabyte M61SME-S2. Nie wiem czy ta karta by pasowała do ów płyty. I ostatnie już pytanie. Procesor... AMD Athlon 64 X2 5200+. Bardzo będzie ograniczał tamtą kartę graficzną? Na razie nie stać mnie na zakup nowego, ale już możecie polecić jakiś nowy, co to bym nie musiał płyty głównej wymieniać. Wiecie, budżetowo chciałbym ulepszyć ten komputer, a sam nie bardzo się na tym znam. Nvidia GeForce Gigabyte GTX 260 448-bit 896MB DDR3 - dokładna "nazwa" tej karty. Obecnie mam tylko 2gb ramu, DDR2.
A więc na sam koniec wszystkie pytania po kolei:
- Jaki zasilacz do tej karty graficznej?
- Czy obecna płyta główna wystarczy do tej karty? Jeżeli nie, to jaką kartę możecie mi polecić, co by pasowała do obecnej płytki?
- Obecny procesor początkowo wystarczy?
Mam nadzieję, że uzyskam szybką odpowiedź. Z góry dziękuję, przepraszam za ewentualne błędy i pozdrawiam wszystkich.