TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jakie gry ...

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

Jakie gry ...

Postprzez Skóra » 04 Lis 2005, 17:18

PostUA:

Jakie sa wasze najlepsze gry freewarowe :?? Jesli macie oczywiscie takie :grin:
Awatar użytkownika
Skóra
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Maj 2004, 17:17

Postprzez Hpest » 04 Lis 2005, 20:27

PostUA:

Gdybyś nie dodał tego magicznego słowa, jakim jest, „ free" to na pewno uzyskałbyś znacznie więcej odpowiedzi w tym temacie, chociaż powtarzałby on się juz nie jednokrotnie. Ja raczej nie posiadam Gier dostępnych za free, gdyż są one w większości słabiutkie pod każdym względem m.in. grafika, jakość, muzyka oraz główny wątek gry. Szkoda, że Quake 4 nie jest dostępny za darmo, chociaż za free na pewno. :) Mam oczywiście na myśli piractwo. :wink:
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez Skóra » 04 Lis 2005, 22:49

PostUA:

czasami jednak natarafi sie fajna gierka za free :grin: wystarczy dobrze poszukac, np MMORPG sa za free a sa naprawde the best
Awatar użytkownika
Skóra
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez keps » 05 Lis 2005, 01:35

PostUA:

TIBIA :D:D:D:D:D:D:D
Rozdaje zaproszenia do gmaila mam ponad 100 zaproszeń...
NAJPIERW SZUKAJ W GOOGLE POTEM ZADAWAJ PYTANIA!!!!
<<<< www.google.pl >>>>
Awatar użytkownika
keps
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Paź 2005, 01:02
Miejscowość: z neta

Postprzez fewoz » 05 Lis 2005, 21:24

PostUA:

Określenie "moja najlepsza gra freewarowa" albo "posiadam grę freewarową" jest dosyć dziwne ;-)

Zależy, czego oczekujesz od gry. Ludzie piszący gry freeware i ludzie piszący gry komercyjne robią zupełnie różne rzeczy. Można to też np. porównać do filmów (np. Hollywood i innych).

Ludzie piszący gry freeware dbają o tym, by gra się podobała im samym. Ludzie piszący gry komercyjne dbają o to, żeby ludzie ją kupili. Są rzeczy, których można oczekiwać tylko w grach komercyjnych (najnowsza i bogata grafika i dźwięk, filmy i inne tego typu dodatki -- bo można tego użyć jako reklamy, interfejs użytkownika i łatwość instalacji "dla idiotów") oraz takie, których należy raczej spodziewać się w grach niezależnych (prawdziwe wyzwanie --- gra, którą każdy może wygrać, lepiej się sprzedaje; oryginalność --- w przypadku gier komercyjnych nie warto ryzykować niesprawdzonych pomysłów; dbanie raczej o gameplay niż o szlifowanie grafiki) . Zdarzają się gry, w które gra się bardzo przyjemnie, ale krótko --- taka gra też raczej by się nie sprzedała --- albo gry, w które można grać przez długie lata, bo nie opierają się na najnowszej grafice (która przemija --- Doom I/II kiedyś miał świetną grafikę, a teraz?) albo są ciągle pisane nowe wersje (a nie sequele).

OK, no to po tym wstępie mogę polecić: (nie daję linków, bo chyba powinno się łatwo znaleźć w wyszukiwarce; nie mówię, że wszystkie gry pasują do wszystkich powyższych zalet ;-) )

- Liero - dość znana gra, jak Quake, tylko 2D, albo jak Worms, tylko w czasie rzeczywistym

- Soldat - trochę jak Liero, polska gra

- Deadly Rooms of Death - bardzo dobra gra logiczna, od innych gier logicznych różni się tym, że ma fajny klimat (czego inne gry logiczne nie mają w ogóle)

- Kajaani Kombat - strategiczno-zręcznościowa gra dla 2 lub więcej graczy (znaczy niezbyt skomplikowana pod względem strategicznym)

- Bridge Builder - ciekawa gra o budowaniu mostów

- Manic Miner PC - jeśli ktoś pamięta 21-letnią klasykę, jak nie to pewnie nie zrozumie (ale może)

- WinDig - jak wyżej (chociaż chyba trochę nowsze)

- Rocks'n'Diamonds - też gra podobna do klasyki (Boulder Dash, Supaplex)

- FreeCiv - klon Civilization I/II

- ADOM - bardzo złożona gra RPG dla ludzi z wyobraźnią (tzn. nie ma grafiki, co pozwala na użycie własnej wyobraźni)

- DoomRL - jak ADOM, tylko prostsze i oparte na Doomie (też polska gra)
fewoz
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 05 Lis 2005, 21:14

Postprzez Skóra » 05 Lis 2005, 21:46

PostUA:

Można to też np. porównać do filmów (np. Hollywood i innych)

Znam wiele filmów nie wyprodukowanych w Hollywood, które bije na glowe filmy hollywoodzkie :grin: .
Fajnie, ze wypisales kilka gierek free :) a jeszcze lepiej ze opisales je :grin: dzieki :wink:
Awatar użytkownika
Skóra
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Patex » 10 Gru 2005, 12:47

PostUA:

ja znam fajną strategiczną czasową grę (tz budynki się tworzą czasowo statki budowle ochronne itd.) tą grą jest ogame (na ogame.pl) mówie wam jak się zacznie w nią grać to się nie skończy gra jest poprostu wspaniała ale jak już zaczniecie grać to nie wolno grać w międzyczasie bo wtedy to nie ędzie gra sami zobaczcię dlaczego.

ps. to gra internetowa
Patex
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 09 Sie 2005, 12:46

Postprzez Tlenowy » 10 Gru 2005, 18:05

PostUA:

Ja polecam LInage II co prawda on jest platny ale moge dać adres stronki gdzie jest do sciągnięcia oraz patch do serwera darmowego. Na tej stronce mozna założyć sobie konto. A co do linage z instalek nie wiem czy bedzie ten serw działał.

A co do tibi, do wczoraj ją lubiłem... ale te jebane masskicki:/ 100k kasy i 120k expa w plecy ;(
Awatar użytkownika
Tlenowy
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Paź 2005, 13:33
Miejscowość: Z domu

Powróć do Strefa Gracza

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników