mina26 napisał(a):Ja też polecam mBank, mialam Alior ale byl beznadziejny
Miałem oba, w mBanku zlikwidowałem tylko kartę i ogólnie konta nie używam, jak zaczęli powiększać opłatę za kartę, Aliora to w ogóle zamknąłem, bo mi nawet opłatę za prowadzenie konta wprowadzili.
Ten Bank Smart, który polecił Bordek to teraz jest Nest Bank - zmienili nazwę...
Tylko, że ten Nest Bank jako nowy twór - działa może ze 3 miesiące, na razie jest darmowe konto bez opłaty za kartę, ale co zrobią za rok tego nikt nie wie.
Idea Bank ma też teraz darmowe konto bez konieczności płacenia kartą, bo zlikwidowali opłatę za kartę.
Wiadomo, że to zależy co dla kogo jest ważne jedni lubią premie za aktywne korzystanie inni wolą nie zaprzątać sobie głowy tym na ile wykonali transakcji bezgotówkowych albo ile mają wpływu i czy bank nie zwiększył minimalnych wymogów. Ja się akurat zaliczam do tych drugich.
Co do BZ WBK to tam nie ma opłaty za kartę (warunkowej)?? Wydawało mi się, że jest...
--
Jeszcze jest w Volkswagen Bank darmowe konto bez warunków, ale ma jeden minus, wypłaty z bankomatów poniżej 400 zł są płatne, co jest moim zdaniem już skrajnym dziwactwem.