TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jakie parametry do laptopa i wymagania systemu

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Jakie parametry do laptopa i wymagania systemu

Postprzez pantik » 28 Kwi 2006, 21:22

PostUA:

hej wszystkim

mam takie drobne pytania:

1. jakie wymagania ma windows 98se i jakie 95 do laptopa starego (dotyczy sie ponizszego pytania)
2. poszukuje laptopa, ale starego (bo tani) ale potrzebuje wiedzieć jakie powinien mieć parametry aby np. działał windows 98 albo 95 (minimalne wymagania - bo tanie są. oraz takie parametry zeby mi działało radiowe usb które będzie odbierało obraz na zywo z kamery (radiowo).
z góry dzieki :grin:
aha
a moze jest jakiś linux w miare dobry (graficznie itp.) co ma jakieś słabe wymagania aby poszedł mi na takim laptopie.

P.S.

ja myślałem nad parametrami laptopa:
32 albo 64 ramy
procesor jakieś 200 albo 266 lub więcej ale nie zaduzo
dysk to jakieś 1,5 do 5 gb
dopinany usb i radiowy usb przez porty PCMCIA :grin:

( mi niepotrzeba laptopa bardzo dobrego ale starego i jarego takiego tylko do odbierania obrazu, mp3 jakieś marne fotki itp.)
Awatar użytkownika
pantik
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Kwi 2006, 17:34

Postprzez kukaszr » 28 Kwi 2006, 22:16

PostUA:

powinno styknac ;)

win 98 bedzie plynoł <mi kiedys pod 486 dzialal>

jedynie nei wiem jak z tym hdd... bo jezeli ten program bedzie zapisywał wszystko na hdd to troche kiepsko z miejscem na 5gb hdd, ale jesli tylko bedzie sie wyswietlac na ekranie to jest si
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Mac » 29 Kwi 2006, 20:17

PostUA:

Ram minimuym 32 mb ale do komfortowej pracy trzeba 64mb.
Proc jakies p2 albo pentium mmx 200.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]