TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jakie wybrac słuchawki do MP3

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Jakie wybrac słuchawki do MP3

Postprzez Aeros » 20 Wrz 2008, 17:52

PostUA:

Witam, mam do was pytanie, mam w planie zakup nowych słuchawek do mp3 i mam na oku takie oto słuchawki:
PH_SBCHS430.jpg
PH_SBCHS430.jpg (9.71 KiB) Obejrzany 3092 razy
Philips SBCHS430

Pasmo przenoszenia min. [Hz] 12
Pasmo przenoszenia max. [Hz] 22000
Czułość [dB/mW] 102
Impedancja [ohm] 32
Głośniki Neodymowe
Membrany 27 mm

Sluchawki-Creative-EP-550,images_product,11,CREATIVE-EP-550.jpg
Sluchawki-Creative-EP-550,images_product,11,CREATIVE-EP-550.jpg (16.17 KiB) Obejrzany 3088 razy
Creative-EP-550

Przetwornik: magnes neodymowy 30 mm
Pasmo Przenoszenia: 20Hz ~ 20kHz
Impedencja: 32ohms
Czułość: (1kHz): 114dB/mW
Długość przewodu: 1.2m
Wtyk: pozłacany mini-jack stereo 3.5mm
Waga netto: 30g

Które waszym zdaniem są lepsze, chodzi mi o jakoś dźwięku. I jak oceniacie ogólnie te słuchawki. Zawsze korzystałem ze słuchawek dousznych ( tych małych, najbardziej popularnych :) ) I wydaje mi się że te mają lepsze brzmienie i dość fajny wygląd:) Czekam na wasze komentarze i pomoc:)
Aeros
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Lis 2006, 18:33

Re: Jakie wybrac słuchawki do MP3

Postprzez murarz777 » 20 Wrz 2008, 19:38

PostUA:

Nie miałem do czynienia z tymi słuchawkami ale Creative to dobra firma robiąca dobry sprzęt grający więc polecam te Creative'a :)
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez LucaS » 20 Wrz 2008, 20:03

PostUA:

Zdecydowanie Creative z tych dwóch. Ale lepsze są słuchawki firm Sennheiser i Koss. Rozglądnij się jeszcze za którymiś z tych firm. Jak nie znajdziesz nic ciekawego to wtedy weź te Creative'y.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez destyny » 20 Wrz 2008, 20:22

PostUA:

A czy do mp3 nie powinno się mieć małych dyskretnych pchełek ? Wiem że jakoś dźwięku nie jest do końca zadowalająca...... Ale mi się osobiście takie wielkie słuchawki nie podobają, owszem w domu jak najbardziej ale chyba raczej nie na ulice.

Z tych co podałeś to chyba raczej Creativ'y, na słuchawkach Philipsa już raz się zawiodłem, i jakoś tak zrażony do nich jestem.
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez Aeros » 20 Wrz 2008, 20:33

PostUA:

Ale one wcale nie są duże:)zasłania tylko ucho:) tyle że nigdy ich nie miałem na uszach i nie wiem czy dobrze się trzymają, hmm? Mam te małe i nie jestem zadowolony z brzmienia:)

To mówicie że Creativa sa lepsze? Bo te Philipsa mają tam jakiś ekstra bass. No nie wiem:) A ma ktoś w ogóle takie słuchawki? nie chodzi mi akurat o te modele tylko o ten wzór.
Aeros
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez O'DoG » 20 Wrz 2008, 21:29

PostUA:

Z tych co podałeś patrząc na dane techniczne to brzmienie bez porównania lepsze powinny mieć Philips-a,decydując się na Philipsa wybrał bym model 4700
Jeżli zależy ci jednak trochę na jakości to z takiego typu słuchawek najlepszym chyba wyborem będą Sennheiser OMX 52 Street.
Ostatnio edytowany przez O'DoG 07 Paź 2008, 09:29, edytowano w sumie 2 razy
O'DoG
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 11:16

Postprzez LucaS » 20 Wrz 2008, 22:46

PostUA:

Kumpel ma Sennheiser'y tego typu (nie douszne) i trzymają się ucha znakomicie. Śmiesznie wygląda idąc ulicą w takich słuchawkach, ale dźwięk jest lepszy niż w dousznych no i są zdrowsze dla słuchu.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez Aeros » 21 Wrz 2008, 01:30

PostUA:

O'DoG napisał(a):Z tych co podales patrzac na dane techniczne to brzmienie bez porownania lepsze powinny miec Philips-a,decydujac sie na Philipsa wybral bym model 4700
Jezeli zalezy ci jednak troche na jakosci to z takiego typu sluchawek najlepszym chyba wyborem beda Sennheiser OMX 52 Street.

Więc te :
img.jpg
img.jpg (7.54 KiB) Obejrzany 3007 razy
Philips SHS-4700

Będą lepsze od tych dwóch wymienionych na początku tematu?? Wiem że Sennheiser OMX 52 Street są dużo lepsze, ale cena też wygląda dużo lepiej:)
A powiedzcie mi jeszcze jedno:) Czy te słuchawki nakładane na ucho mają lepsze brzmienie od tych dousznych??

LucaS napisał(a):Kumpel ma Sennheiser'y tego typu (nie douszne) i trzymają się ucha znakomicie. Śmiesznie wygląda idąc ulicą w takich słuchawkach, ale dźwięk jest lepszy niż w dousznych no i są zdrowsze dla słuchu.

Aa to dobrze:) Bo myślałem że może spadają. Śmiesznie?? wydaje mi się że wyglądają one dobrze, jak waszym zdaniem??
Aeros
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez pavko89 » 21 Wrz 2008, 03:03

PostUA:

dla mnie takie słuchawki to z lekka przypalowe wygladaja troche smiesznie jak idziesz ulica lepiej kupic sobie male dyskretne douszne. Przeciez nie musi kazdy wiedziec ze słuchasz muzyki.

http://allegro.pl/item439924774_bose_sl ... tanio.html

ja bymk brał te
Awatar użytkownika
pavko89
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 05 Kwi 2006, 20:23

Postprzez zYGuś » 25 Wrz 2008, 09:46

PostUA:

ja też zdecydowanie polecam duszone, fajny basik, nie słychac co się dzieje z zewnątrz, i nie tracimy na dźwięku w przeciwieństwie do zaczepianych o ucho, i ci co noszą okulary mają trochę z nimi problemów ;] tak jak ja miałem ;] takie moje zdanie.
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]